Cartera de serveis estàndard:
-
Medicina General (al centre i domicili)
-
Pediatria
-
Infermeria (al centre i domicili, programa ATDOM)
-
Atenció continuada (PAC)
-
Extraccions i recollida de mostres per analítica (al centre i a domicili)
-
Programa diagnòstic ràpid de càncer de pulmó
-
Programa diagnòstic ràpid de càncer Colorectal
-
Programa diagnòstic ràpid de càncer de Mama
-
Programa diagnòstic ràpid de càncer de Pròstata
-
Programa diagnòstic ràpid de càncer de Bufeta Urinària
-
Programa diagnòstic ràpid de NEDIG (neoplàsies digestives)
-
ECG
-
Gestió compartida de la demanda
-
Espirometria
-
Extracció cordals
-
TAO capil·lar
-
Dosificació pacients TAO
-
Vacunes a les escoles
Programes específics de l'EAP Canet de Mar:
-
Unitat funcional de gestió de casos
Es tracta d’una unitat formada per dos professionals d’infermeria que fan el seguiment dels pacients crònics complexos de l’àrea bàsica de salut amb l’objectiu de coordinar totes les intervencions, tant de l'Equip d’Atenció Primària, com el dels metges especialistes, com el de treball social que requereixi aquest malalt. Aquestes dues persones fan un seguiment domiciliari del pacient i faciliten l’activació d’altres recursos assistencials.
Petites operacions amb anestèsia local que es poden realitzar en els mateixos centres d’atenció primària donat que per a la seva baixa complexitat no requereixin quiròfan.
Els reservoris són catèters que es posen en pacients que precisen determinats tractaments que es basen amb l’administració de fluids, medicació i hemoderivats, i que també s’utilitzen per fer extraccions de sang. Cada vegada més pacients tornen al seu domicili portant un catèter venós d’una manera perllongada. Aquests catèters requereixen d’un manteniment, per tal de preservar la permeabilitat i l'asèpsia. Aquest manteniment es pot fer des del mateix centre d’Atenció Primària.
El Programa Salut i escola és una actuació promoguda pels departaments d'Educació i Universitats, i de Salut, per tal d'impulsar la promoció i prevenció de la salut a l'escola i coordinar millor les accions en el territori. S'adreça a la població adolescent de segon cicle d'ESO (tercer i quart) dels centres públics i concertats i es realitza a través dels professionals sanitaris de l’atenció primària.
Es tracta d'un grup portat per llevadores amb la voluntat de preparar els pares davant del naixement d'un fill. S'aborden els aspectes més rellevants de la gestació, el part i el puerperi, com ara com tenir cura del nounat o l'alletament.
-
Grup de suport a l’alletament matern
-
Pla d'Activitat Física Esport i Salut (PAFES)
El PAFES és una iniciativa interdepartamental del Govern de Catalunya per lluitar contra el sedentarisme; realitzada pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport (Departament de la Presidència) de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu final és millorar la salut i la qualitat de vida de les persones sedentàries, tot augmentant els nivells d’activitat física dels adults. Es realitza amb la supervisió de professionals sanitaris, que faciliten la pràctica de l’esport als usuaris.
-
Programa "Nen@s en moviment"
Es tracta d’un seguit d’actuacions dirigides especialment als alumnes de 3è, 4rt i 5è d’educació primària amb sobrepès o obesitat, que té per objectiu ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar l’índex de massa corporal i a mantenir o augmentar la seva autoestima.
Unitat de suport especialitzada centrada en l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva.
La Infiltració és una tècnica per al tractament i alleujament del dolor d’una patologia osteoarticular específica. Aquest tractament disminueix el dolor i la inflamació facilitant una recuperació més ràpida de la funcionalitat i mobilitat, alhora que atura el deteriorament funcional que comporta una immobilització prolongada.
Quan un pacient manifesta la voluntat de deixar de fumar, se li ofereix la possibilitat de ser visitat per un equip subespecialitzat en la deshabituació tabàquica.
El Programa Pacient Expert Catalunya té com a objectiu final potenciar l’autocura, la corresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. És una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i en el treball d’equip.
-
Càmera no midriàtica
-
Crioteràpia
-
Dermatoscòpia
-
Doppler vascular
-
Monitorització ambulatòria de pressió arterial (MAPA)
-
Odonto obturacions
-
Consultors especialistes
-
Consulta salut mental
-
Cooximetries
-
Educació grupal patologia crònica
-
Grups psicoeducatius
-
Odonto radiologia
-
Treballador social