Laura Manzanero a l'Hospital Santa Caterina

La infermera de l’IAS, Laura Manzanero, reconeguda amb el premi Jove Talent, de la Societat Catalano-Balear d’Infermeria en la categoria de Gestió

Dimecres, 22 Maig 2024

La infermera Laura Manzanero, supervisora de la Unitat de Subaguts i Cures Pal·liatives de l’Hospital Santa Caterina de Salt, ha estat reconeguda amb el premi Jove Talent, de la Societat Catalano-Balear d’Infermeria en la categoria de Gestió.

Les llevadores residents mostren el diploma acreditatiu

Les llevadores internes residents (LLIR) dels hospitals Trueta i Santa Caterina han guanyat el IX Premi al millor projecte de recerca de la promoció 2022-2024 de LLIR Catalunya

Diumenge, 19 Maig 2024

Les llevadores internes residents (LLIR) dels hospitals Trueta i Santa Caterina han guanyat el IX Premi al millor projecte de recerca de la promoció 2022-2024 de LLIR Catalunya.

Grup dels nous residents acompanyat d'alguns dels seus tutors

Benvinguda oficial als nous residents a l’IAS

Dimecres, 15 Maig 2024

L’organització també ha fet el comiat dels professionals que acaben la seva formació aquest any

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha dut a terme aquest migdia la benvinguda oficial a la nova promoció de residents que s’han incorporat aquest any a la institució. S’han integrat a l’IAS 23 residents: dos llevadores; quatre residents de psiquiatria d’adults, i un de psiquiatria infantil i de l’adolescència, tres residents de psicologia clínica, tres infermeres residents en salut mental, sis residents de medicina familiar i comunitària, i tres d’infermeria d’aquesta especialitat que faran la rotació a l’Hospital Santa Caterina. En l’àmbit de l’atenció primària de l’IAS, també s’ha incorporat un resident a l’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva.

 

La doctora analitza les pigues a una pacient amb el dermatoscop

L’Hospital Santa Caterina incorpora la dermatoscòpia digital

Dilluns, 6 Maig 2024

La tecnologia permet un millor diagnòstic precoç del melanoma cutani i un seguiment acurat d’altres lesions

Amb l’objectiu de millorar el diagnòstic i seguiment de les lesions cutànies, l’Hospital Santa Caterina ha incorporat la dermatoscòpia digital al Servei de Dermatologia del centre del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

La dermatoscòpia és una exploració no invasiva que permet examinar les lesions cutànies en detall, especialment aquelles pigmentades, i el diagnòstic precoç del melanoma cutani. Amb l'ús d'un microscopi especialitzat, amb lents de 10 a 30 augments, i una font de llum polaritzada o convencional, els dermatòlegs poden observar estructures de les lesions que no són visibles a simple vista ni amb una lupa convencional.

 

Sala de conferències amb el ponent al fons

Les Jornades Gironines del Mediterrani en Esclerosi Múltiple posen l'accent en la recerca translacional

Dilluns, 6 Maig 2024

La quinzena edició va reunir experts en Esclerosi Múltiple i Neuroimmunologia els passats 3 i 4 de maig al Caixafòrum de Girona, organitzades pel Servei de Neurologia dels Hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

És el primer cop que les jornades destaquen el paper de la investigació biomèdica i com els seus resultats poden traslladar-se i aplicar-se a la pràctica clínica.

Les Jornades Gironines del Mediterrani en Esclerosi Múltiple i Neuroimmunologia han tornat a reunir experts nacionals i internacionals per intercanviar coneixements i actualizacions en l’àmbit de la patologia inflamatòria i desmielinitzant del sistema nerviós central. Lesdeveniment, celebrat el passat 3 i 4 de maig al Caixafòrum de Girona, ha estat organitzades per la Unitat d'Esclerosi Múltiple i Neuroimmunologia Territorial Girona (UNIEMTG) dels Hospitals Trueta i Santa Caterina, i el grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI).

Miquel Carreras als jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià ahir a la tarda.

Miquel Carreras, nou membre del Consell d'Administració de l'IAS

Divendres, 26 Abril 2024

Miquel Carreras ha estat nomenat nou membre vocal del Consell d'Administració de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), oficialment en sessió de Govern del 9 d’abril. Carreras pren el relleu a Magda Casamitjana. El Consell d'Administració de l'IAS agraeix públicament al doctor Carreras que hagi acceptat la proposta de càrrec i el seu manifest compromís amb la institució, i a Magda Casamitjana, la seva dedicació a l’IAS durant els tres anys que ha exercit de consellera.

Prorrogada la data de presentació de les candidatures a les ajudes Talent Gironí al 3 de maig

Divendres, 26 Abril 2024

S'obre una nova convocatòria al Talent Gironí amb tres ajudes post-residència per a professionals sanitaris. Aquesta beca es dirigeix a personal sanitari que ha acabat la residència, que podrà combinar l'activitat assistencial amb l'investigació.

El conseller de Salut anuncia avui als jardins del Parc Hospitalari que el Govern autoritzarà dimecres 25,3 milions d’euros per a l’inici del projecte arquitectònic assistencial del Campus de Salut de la Regió Sanitària Girona

El conseller de Salut anuncia que el Govern autoritzarà dimecres 25,3 milions d’euros per a l’inici del projecte arquitectònic assistencial del Campus de Salut de la Regió Sanitària Girona

Dissabte, 20 Abril 2024

Manel Balcells ha afirmat que “aquest procés ja no té marxa enrere; el Campus comença a caminar de forma inexorable, de forma inapel·lable”

El nou equipament augmentarà un 95% l’espai assistencial dels actuals hospitals Trueta i Santa Caterina

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat aquest matí que el Govern aprovarà el proper 24 d’abril que el Servei Català de la Salut pugui iniciar els tràmits per a la contractació del projecte hospitalari del nou Campus de Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb un valor estimat de 25,35 milions d’euros (IVA exclòs). Aquests diners es destinaran a la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut, i a la posterior redacció dels projectes bàsic i executiu de la proposta arquitectònica assistencial que resulti guanyadora del concurs d’idees, així com la direcció de l’obra. Per tant, els 25,35 milions d’euros inclouen la redacció del projecte i direcció d’obra. Posteriorment, es farà la licitació de l’obra i dels equipaments. El primer pas serà convocar el concurs d’idees, que està previst que surti a licitació abans de l’estiu.

L'equip que treballa en el projecte, del grup de recerca en Trastorns del Neurodesenvolupament (IDIBGI-IAS). D'esquerra a dreta, la psiquiatra Aida Palacín, la neuropsicòloga i cap del grup de recerca, Susanna Esteba, la psiquiatra Laura Vergés, i la investigadora pre-doctoral Melissa Samaniego. Crèdit: IDIBGI

Reconeixen una recerca sobre l’ús de Realitat Virtual immersiva per a persones amb TEA i discapacitat intel·lectual

Dimecres, 17 Abril 2024

El projecte del grup de recerca de Trastorns del Neurodesenvolupament de l’IDIBGI i l’IAS adapta la teràpia cognitivo-conductual a un entorn de realitat virtual immersiva per reduir els nivells d'ansietat social en aquestes persones.

La iniciativa ha rebut el segon premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual i trastorns del neurodesenvolupament de la Fundació AMPANS, que es va entregar ahir a Manresa.

La segona Beca Granés Fundació ha permès la incorporació d'una investigadora pre-doctoral per a dedicar-s'hi, i també ha dotat a l’IAS amb l’espai de realitat virtual Ervi-Granés Fundació, que s’utilitza en aquesta investigació.

Un projecte del grup de recerca en Trastorns del Neurodesenvolupament de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), amb la col·laboració de Granés Fundació, ha estat reconegut per la Fundació AMPANS. El projecte, actualment en curs, estudia la combinació de la Realitat Virtual Immersiva i la teràpia cognitivo-conductual per a reduir l'ansietat social en persones de la condició de l'Espectre Autista i del desenvolupament intel·lectual, i rep el suport de Granés Fundació. L’estudi ha estat guardonat amb el segon Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual i trastorns del neurodesenvolupament de la Fundació AMPANS, que es va lliurar ahir a Manresa.

Retrat de Vanesa González als jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià

Vanesa González és la nova cap de Recursos Humans de l'Institut d'Assistència Sanitària

Dimarts, 16 Abril 2024

Vanesa González és la nova cap de Recursos Humans de l'Institut d'Assistència Sanitària.

La directora, barcelonina de naixement i actualment resident a la Roca del Vallès, és diplomada en Relacions Laborals  (1998) per la Universitat Rovira i Virgili, i màster d'Assessoria Jurídic- Laboral (2013) per la Universitat Udima. Compta amb una àmplia trajectòria professional en l'àmbit dels recursos humans i sector públic sanitari.

Pàgines