Tableta per als pacients amb covid19

Els pacients amb COVID19 dels hospitals Santa Caterina i Trueta poden fer videotrucades amb els seus familiars gràcies a la donació de tauletes

Dijous, 2 Abril 2020

Amb aquesta iniciativa es vol pal·liar la situació d’aïllament que viuen els pacients

Des d’aquesta setmana els pacients que estan ingressats a l’Hospital Santa Caterina de Salt i a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta en situació d’aïllament a causa del Coronavirus SARS-CoV-2, poden estar connectats amb les seves famílies i amistats, gràcies a unes tauletes que empreses gironines han donat de manera gratuïta als centres.

Espai del servei d'urgències habilitat per a pacients crítics amb covid19

L’Hospital Santa Caterina de Salt amplia els llits de crítics per atendre pacients greus amb Covid19

Dilluns, 30 Març 2020

Se n’habiliten sis més a l’àrea de l’atenció continuada i vigilància intermèdia (ACVI) del Servei d’Urgències, que sumats als nou de l’UCI fan quinze

L’IAS també ha reorganitzat el Centre Sociosanitari del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt per acollir pacients positius en Covid19, amb necessitats de convalescència, cures pal·liatives i pacients negatius en Covid19

Haurà fet més de quinze dies que l’Institut d’Assistència Sanitària va iniciar la implantació de mesures organitzatives i de reestructuració de serveis per fer front al creixement de casos de pacients amb Coronavirus SARS CoV-2.

Aquest cap de setmana s’ha treballat per dotar a l’Hospital Santa Caterina amb un total de 15 llits de crítics. Se sumen als nou propis de l’UCI de centre, sis llits més que s’estant habilitant a l’àrea de l’atenció continuada i vigilància intermèdia (ACVI) del Servei d’Urgències, per a l’atenció de pacients en estat greu, amb necessitat de ventilació mecànica invasiva.

Els centres de la Regió Sanitària Girona comencen a ingressar pacients lleus en hotels, sota el seguiment assistencial de professionals de l’atenció primària

Dissabte, 28 Març 2020

També s’estan habilitant allotjaments per als professionals sanitaris

 


 

En el marc del projecte Hotels Salut, aquesta setmana que ve es començaran a acollir els primers pacients lleus amb la COVID-19 en establiments hotelers de la demarcació de Girona. 

planta de pediatria de l'hospital santa caterina

L’Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt concentrarà a partir de demà a les 8h tota l’atenció pediàtrica

Divendres, 27 Març 2020

L’Hospital Josep Trueta reconvertirà l’àrea d’urgències pediàtriques en una UCI per a pacients amb COVID19 i reserva la planta d’hospitalització per a possibles necessitats assistencials

A partir de demà dissabte 28 de març a les 8h del matí, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta deixarà de prestar activitat de pediatria i aquesta es concentrarà a l’Hospital Santa Caterina del parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, que es farà càrrec de tota l’atenció dels infants de l’àrea del Gironès, Pla de l’Estany i Selva Interior, tant pel que fa a les urgències com l’hospitalització, així com dels pacients derivats pels hospitals comarcals de la Regió Sanitària Girona.

 

Consells psicològics per als cuidadors dels infants durant el temps d'aïllament

Dimarts, 17 Març 2020

L'equip de professionals del Programa de Salut Mental de Suport a l'Atenció Primària de la Selva marítima ha elaborat un seguit de consells dirigits als cuidadors dels infants durant el període d'aillament.  

Règim de visites i acompanyament de pacients adoptat per l'IAS per al control de la infecció pel SARS-CoV-2

Diumenge, 15 Març 2020
Com a continuació de les mesures organitzatives i preventives adoptades per la Direcció de l’Institut d’Assistència Sanitària per al control de la infecció pel SARS-CoV-2 entre el personal sanitari, grups de risc i població en general, us informem de les noves mesures adoptades avui dia 15 març, aquestes mesures seran d’aplicació des d’avui i fins a nou avís, en funció de l’evolució epidemiològica.
 
 
Cartell informatiu del coronavirus que diu informació a la ciutadania

Mesures preventives i organitzatives adoptades per la Direcció de l’Institut d’Assistència Sanitària per al control de la infecció pel SARS-CoV-2

Dijous, 12 Març 2020

Com a continuació de les mesures preventives i organitzatives adoptades per la Direcció de l’Institut d’Assistència Sanitària el dia 10 de març de 2020, i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries per al control de la infecció pel SARS-CoV-2 entre el personal sanitari, grups de risc i població en general, us informem de les noves mesures adoptades el dia 12 març. Aquestes mesures seran d’aplicació durant aquest mes març i revisables en funció de l’evolució de la situació.

Logotip del telèfon 112

Comunicat del Departament de Salut

Dimarts, 10 Març 2020

El sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

Arran de l’epidèmia del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies (ahir es van rebre prop de 18.000 trucades). En aquest context, el Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d’aquesta situació extraordinària. També recorda que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte; i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112. 

La ONG ACAPS rep material mèdic a l'Hospital Santa Caterina

L’IAS fa una donació de material mèdic amb destí als campaments de refugiats del poble sahrauí

Dijous, 20 Febrer 2020

L’Institut d’Assistència Sanitària ha fet avui l’acte de lliurament d'una donació de material mèdic a l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí –ACAPS Girona, una organització no governamental creada l'any 1996 per promoure i coordinar el suport polític i humanitari al Poble Sahrauí, des de Catalunya. Concretament s’ha donat una incubadora i un ecògraf que aniran amb destí a l’Hospital de Rabuni, ubicat en uns dels vuit campaments de refugiats que acullen unes 450 mil persones.

Premi Carles Rahola de Comunicació a la Memòria de l'Institut d'Assistència Sanitària

Divendres, 14 Febrer 2020

La Memòria de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) 2018 ha estat guardonada directament amb els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, en la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional.

Pàgines