Comunicat de la direcció de l'Hospital Santa Caterina

Dijous, 26 Novembre 2020

En relació amb un brot de coronavirus a l’Hospital Santa Caterina, la direcció del centre informa que:

  • El brot de coronavirus s’ha detectat en una de les unitats d’hospitalització. S’ha fet un aïllament d’aquesta unitat de manera la planta s’ha sectoritzat en dues unitats destinades amb pacients amb Covid i dues unitats a pacients “no Covid”.
  • L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha fet cribratge massiu a tots els treballadors i pacients de les unitats d’hospitalització del centre hospitalari. Aquest cribratge es va repetint de manera periòdica, amb l’objectiu de controlar aquest brot. L’IAS segueix els protocols dictats pel Departament de Salut i els propis.
Cartell de la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”

L'IAS s'adhereix al Manifest unitari del 25N per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dimarts, 24 Novembre 2020

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, l'Institut d'Assistència Sanitària s'adhereix al Manifest unitari del 25 de novembre de 2020.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” és el lema de la campanya que endega el Govern en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones- La campanya reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

 

Una infermera del CAP de Cassà amb una estudiant a la consulta

Nou impuls a la docència a l’ICS Girona i l’IAS

Dilluns, 23 Novembre 2020

La Direcció d’Atenció Primària ha acreditat tres nous centres més per impartir formació especialitzada d’atenció familiar i comunitària a l’ICS Girona i l’IAS, arribant a un total de 33 places de medicina i 8 d’infermeria
Amb l’acreditació de l’EAP Cassà de la Selva, l’IAS s’estrena en la formació especialitzada a l’àmbit de primària


Per tal que un centre sanitari d’atenció primària o un servei assistencial d’un hospital pugui formar residents, ha de passar per un procés d’acreditació per part del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que certifica que aquella àrea bàsica de salut (ABS) o servei assistencial té capacitat docent i clínica per formar professionals de medicina o d’infermeria en aquella determinada especialitat i que pot impartir el programa formatiu amb els requeriments establerts.

 

Professional del CAP d'Anglès fent seguiment en el marc de la nova Unitat Central de Seguiment Covid-19

L’Àmbit d’Atenció Primària de l’ICS i l’IAS crea una unitat de seguiment COVID-19 per donar suport als professionals i accelerar processos relacionats amb les proves PCR

Dijous, 19 Novembre 2020

L’Àmbit d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha posat en marxa una nova Unitat Central de Seguiment COVID-19 (UCS), operativa els set dies de la setmana i formada per 10 professionals de l’atenció primària. Té per objectius donar suport als equips de primària i accelerar alguns dels processos relacionats amb les proves PCR que es realitzen des dels centres d’atenció primària.

El pintor Pau Baena (dreta) i el president de l'IAS, Joan Profitós, esquerra, mostrant la pintura de l'artista

El pintor Pau Baena dona un quadre a l’IAS en agraïment a l’atenció rebuda

Dijous, 19 Novembre 2020

El pintor Pau Baena Cuenca ha donat a l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) un quadre pintat expressament, en agraïment a l’atenció rebuda i a la feina dels seus professionals. Baena escriu en la seva obra “Al Santa Caterina amb tot el meu carinyo i agraïment”. La donació s’ha fet aquest matí i ha estat el president de la institució, Joan Profitós, qui ha recollit l’obra. El quadre de Baena es titula “Natura i sanitat per a tota la humanitat”.

Dibuix de la nova sala de tractament de l'hospital de dia del Santa Caterina

Un nou hospital de dia per a l’Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Dimecres, 18 Novembre 2020

Es tracta d’un projecte de reforma i ampliació que duplicarà la capacitat de l’actual servei

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Serveis Obres i Manteniment SL per un import 1.529.182,07 euros, amb l’IVA inclòs

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) dotarà a l’Hospital Santa Caterina de Salt d’un nou hospital de dia amb el projecte de reforma i ampliació del servei actual, d’acord als criteris de planificació del Departament de Salut i del CatSalut per a la Regió Sanitària de Girona.  El projecte executiu i l’obra, que començarà a principis d’any, s’han adjudicat aquest passat divendres 13 de novembre a l’empresa Serveis Obres i Manteniment SL per un import de 1.529.182,07 euros, amb l’IVA inclòs. Es preveu que l’obra estigui enllestida abans que acabi l’any 2021.

Comunicat de la direcció de l’Institut d’Assistència Sanitària en relació amb la notícia publicada per l’ACN sobre l’Informe 21/2020 de la Sindicatura de Comptes respecte a l’empresa pública IAS

Dimecres, 11 Novembre 2020

En relació amb la notícia publicada per l’ACN i recollida a diferents mitjans de comunicació sobre l’Informe 21/2020 de la Sindicatura de Comptes respecte a l’empresa pública IAS,  la direcció de l’Institut d’Assistència Sanitària aclareix:

Els professionals del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Santa Caterina que participen en l’estudi. D’esquerra a dreta, els doctors Cristina Soler, Albert Gómez i Sara García.

L’Hospital Santa Caterina participa en un estudi que determina que el tractament amb estatines redueix la mortalitat per Covid-19

Dilluns, 9 Novembre 2020

El fàrmac el pren una de cada quatre persones per ajudar a reduir el colesterol i prevenir malalties cardiovasculars

El coronavirus ha infectat més de 40 milions de persones al món i ha provocat més d’un milió de morts en menys d’un any. A hores d’ara encara no és clar el motiu pel qual algunes persones passen la malaltia de forma asimptomàtica mentre que d’altres acaben morint o patint-ne conseqüències molt greus. Malgrat que l’edat, les malalties i els tractaments previs dels pacients poden definir el pronòstic en alguns casos, tampoc no es pot explicar amb exactitud com evolucionarà la malaltia. Un dels tractaments que han estat objecte de debat sobre el seu paper en l’evolució de la Covid-19 ha estat el de les estatines. Aquest fàrmac, que ajuda a reduir el colesterol a la sang i s’utilitza per prevenir malalties cardiovasculars, el pren una de cada quatre persones adultes i és el medicament més utilitzat per la població general.

Ara, un estudi multicèntric català liderat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i en el que hi participen professionals de l’Hospital Santa Caterina, ha posat de manifest que les persones que segueixen un tractament amb estatines tenen un risc de morir per COVID-19 entre un 22% i un 25% inferior. Els resultats de la recerca, coordinada pel Dr Lluís Masana,  s’han publicat a l’European Heart Journal – Cardiovascular Pharmacotherapy.

Taula de ponents de la Jornada de Pneumologia virtual

Els cribratges i els nous protocols sanitaris permeten detectar el triple de positius per COVID-19 i redueixen a una tercera part les defuncions

Divendres, 6 Novembre 2020

250 professionals participen avui a la Jornada de Pneumologia dels Hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina del Parc Hospitalari Matí i Julià de Salt

La segona onada de la pandèmia de COVID-19 està reportant tres vegades més de casos positius a la Regió Sanitària de Girona, però al mateix temps provoca tres vegades menys de mortalitat que en la primera onada fase a la primavera. Aquesta és una de les conclusions que s’han presentat avui en el transcurs de la VI Jornada de Pneumologia dels Hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina de Salt, que degut a les restriccions vigents s’ha fet online per primera vegada. Com no podia ser d’altra manera, una jornada de pneumologia aquest any, havia de girar entorn de la pandèmia de la COVID-19 i els seus efectes, i la participació de  250 professionals sanitaris mostra l’interès que ha despertat aquesta jornada, retransmesa en directe per internet, i en la qual els ponents han orientat les seves intervencions no tan sols a explicar l’experiència viscuda als seus respectius àmbits sanitaris, sinó també a posar en comú els coneixements adquirits respecte a aquesta malaltia.

Box de l'UCI 2 de l'Hospital Santa Caterina

El Santa Caterina amplia els llits d’UCI a l’hospital de dia de tractament per fer front a la segona onada de la pandèmia

Dilluns, 26 Octubre 2020

L’hospital reorganitza l’activitat assistencial i determinats serveis, amb l’objectiu de fer compatible l’atenció dels pacients amb Covid-19 amb els que tenen altres tipus de patologies

L’Hospital Santa Caterina aborda una reorganització de l’activitat assistencial i dels serveis per poder fer front a la segona onada de la pandèmia de manera que es pugui compatibilitzar l’atenció als pacients amb Covid-19, en els diferents nivells de gravetat, amb l’atenció als altres tipus de patologies.

Pàgines