Taller d'informàtica

El Servei de Rehabilitació Comunitària de la Selva marítima estrena nous espais

Dilluns, 14 Juny 2021

El centre també acull l’equip d’intervenció precoç de la psicosi i els equips mòbils que desenvolupen la seva activitat en la comunitat

Les persones usuàries guanyen en accessibilitat i qualitat dels serveis

El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de la Selva marítima, ubicat a Blanes, ha estrenat una nova seu. Aquest nou espai, d’uns 680 m2 construïts, acull també l’equip d’intervenció precoç de la psicosi (EIPP) i els equips mòbils assertius comunitaris en salut mental (PSI) que atenen la població de referència d’adults de 65.160 habitants. Els nous equipaments estan situats al centre de la vila, de manera que les persones usuàries guanyen en accessibilitat.

Jornades de vacunació a Cassà de la Selva i Llagostera: dilluns 14 i dimarts 15 de juny. Llegiu amb atenció

Divendres, 11 Juny 2021

Aquest dilluns, 14 de juny, de 9 a 15 hores, s'establirà un punt de vacunació al Pavelló Polivalent de Cassà de la Selva dirigit a tota la població nascuda entre els anys 1952 i 1961. Aquest punt vacunació està dirigit a la població de referència dels centres d’atenció primària de l’ABS (Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Llagostera, Campllong, Llambilles, Quart i Riudellots de la Selva),

La doctora Berta Alemany a la consulta de Neurologia de l'Hospital Santa Caterina

Llum verda a un assaig clínic amb calcitriol per validar el seu potencial terapèutic per tractar l’Atàxia de Friedreich

Dimarts, 8 Juny 2021

Es tracta d’un treball conjunt realitzat pel Grup de Recerca Bioquímica de l’Estrès Oxidatiu de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida/Universitat de Lleida, l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona, l’Hospital Santa Caterina de Salt i l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona

L’atàxia de Friedreich és una malaltia minoritària neurodegenerativa que es caracteritza per la dificultat de coordinar moviments.

David de Martín al cantó dels quadres exposats a l'Hospital Santa Caterina

L’artista David de Martín exposa a l’Hospital Santa Caterina

Dissabte, 15 Maig 2021

El pintor gironí David de Martín porta la seva exposició “Explorant l’univers” a l’Hospital Santa Caterina. La mostra es podrà visitar fins el 30 de maig.

“Explorant l’univers” copsa l’estil més íntim del pintor. Es tracta d’una mostra de nou quadres seleccionats per ell mateix amb què hom pot observar un procés artístic que no deixa indiferent.

Cartell de la jornada

El proper 19 de maig: Webinar “Compartim experiències, les infermeres del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt en temps de Covid”, amb motiu del Dia Internacional de la Infermera

Dimecres, 12 Maig 2021

Amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, el proper dimecres 19 de maig, l’Institut d'Assistència Sanitària (IAS) organitzarà el Webinar “Compartim experiències, les infermeres del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt en temps de Covid”. Avui 12 de maig és el Dia Internacional de la Infermeria i, enguany, vol reflexionar sobre l'impacte de la COVID-19 en el sistema de salut sota el lema escollit pel Consell Internacional d'Infermeria (ICN) "Infermeres: una veu per liderar. Una visió de futur per a l'atenció de salut".

Cartell de la jornada virtual

El Centre Sociosanitari La República organitzarà el 20 de maig la jornada virtual "Atenció integral i neurorehabilitació en la malaltia de Parkinson"

Dimarts, 11 Maig 2021

El proper dijous 20 de maig es durà a terme el Webinar “Atenció integral i neurorehabilitació en la malaltia de Parkinson", organitzat per la direcció del Centre Sociosanitari La República del Parc Hospitalari Martí i Julià i l’Hospital de dia malalties neurodegeneratives i dany neurològic adquirit d'aquest centre. La jornada, dirigida a professionals, pacients, familiars i a totes persones interessades en la temàtica, és d'accés obert i lliure. El webinar se celebrarà de 16 a 18.30 hores.

Cartell del concurs

L’EAP d’Anglès convoca la I edició d’un concurs fotogràfic per conscienciar sobre el perjudici del tabac

Dilluns, 10 Maig 2021

Amb motiu de la XXII Setmana Sense Fum, que tindrà lloc del 25 al 31 de maig, l’equip d’atenció primària d’Anglès ha convocat la I edició d’un concurs fotogràfic dirigit a les escoles de l’Àrea Bàsica de Salut. L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar sobre el perjudici del consum del tabac amb el treball sobre la temática que puguin fer els infants, els adolescents i  les seves famílies. 

Cartell de la jornada

L'IAS participa activament en la I Jornada Salut Mental i Discapacitat intel·lectual organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació

Dissabte, 8 Maig 2021

El divendres 14 de maig, la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació organitzaran la primera jornada sobre Salut Mental i Discapacitat intel·lectual, en què l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) hi participarà activitament amb les intervencions del director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, Claudi camps, el cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual, Ramon Novell, i la psiquiatra, Carme Mariscot.

Formació de la nova estació als professionals de l'IAS

En marxa un nou sistema de gestió de la informació clínica (Salut 4D) desenvolupat amb la col·laboració dels professionals

Divendres, 7 Maig 2021

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ja està funcionant amb una nova estació clínica de treball per a la gestió de la historia clínica informatitzada, que millora tant la gestió clínica com les funcionalitats del sistema actual. Aquesta millora del sistema de gestió d’història clínica hospitalària, impulsada des de l’Institut Català de la Salut i iniciada a Girona, es desplegarà també a l’Hospital de Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt i a la resta de centres hospitalaris ICS i no ICS que treballen amb Argos a Catalunya.

Treballadors abocant el formigó

Les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Santa Caterina avancen a bon ritme

Dijous, 6 Maig 2021

Es preveu que l’obra estigui acaba aquest estiu i que el servei estigui equipat i en funcionament al llarg de la tardor

L’objectiu del projecte és augmentar la capacitat de resposta davant de futures crisis sanitàries o d’altres situacions que exigeixin adaptacions polivalents sense haver d’interferir en l’activitat de l’hospital i del propi servei

Les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Santa Caterina de Salt avancen a bon ritme. Segons el programa previst, l’obra estarà acabada aquest estiu, amb l’objectiu d’equipar el servei i posar-lo en funcionament a la tardor. En aquests moments, els treballs de construcció, que van començar ara farà un mes, es troben en la fase més crítica del projecte, que és el subministrament i muntatge dels ascensors que comunicaran l’actual servei d’urgències amb el nou espai, ubicat a la planta soterrani de l’hospital.

Pàgines