Comunicat de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) en relació amb la demanda de conflicte col·lectiu

Dilluns, 22 Maig 2023

·         En aplicació del III Conveni SISCAT i les millores salarials previstes, l’IAS incrementarà la massa salarial aquest 2023 en nou milions d’euros aproximadament.
·         En els darrers cinc anys (2018-2022), el pressupost destinat per l’IAS a personal ha crescut un 30%, i un 20% la plantilla, amb més de 1.800 professionals actualment.

En relació amb la demanda de conflicte col·lectiu interposada pels comitès d’empresa, actualment l’Institut d’Assistència Sanitària manifesta i aclareix que:

L’IAS és una empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut, i com a tal, li correspon i té l’obligació legal d’aplicar el III Conveni SISCAT (acordat i signat per les patronals i els agents socials), en la seva totalitat. Totes les millores salarials i complements previstes al III Conveni es van aplicar en la nòmina d’aquest mes de març, amb efecte retroactiu d’1 de gener de 2023, amb l’absorció de determinades retribucions fora de conveni, d’acord amb el seu articulat. En aplicació del III Conveni SISCAT i les millores salarials previstes, l’IAS incrementarà la massa salarial aquest 2023 en nou milions d’euros aproximadament.

Experts en l’atenció a la discapacitat intel·lectual alerten d’un excés en la prescripció farmacològica

Divendres, 19 Maig 2023

L’Institut d’Assistència Sanitària, la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació reuneixen avui més de 300 professionals en la 2a Jornada de Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual

Experts de primer ordre, nacionals i internacionals, exposen bones pràctiques en l’atenció sanitària i social de les persones amb una discapacitat intel·lectual i del desenvolupament

Les persones amb discapacitat intel·lectual (DI), autisme o ambdues condicions, tenen una major probabilitat que se’ls sotmeti a pràctiques de “poc valor”, sobre les quals no hi ha evidència científica suficient del benefici per a la persona o tenen més danys que beneficis. Entre aquestes pràctiques s’hi troba una major probabilitat que se’ls prescriguin psicofàrmacs, de vegades sense un diagnòstic que ho justifiqui, o una major probabilitat d’utilització de pràctiques que limitin la presa de decisions consensuades. Per abordar les millors pràctiques possibles en l’atenció social i sanitària de les persones amb una discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental (SCPiSM) i Granés Fundació reuneixen avui més de 300 professionals en la 2a Jornada de Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual que organitzen les tres entitats.

Higienista de l'equip d'atenció primària de Cassà de la Selva atenent un pacient

L'Institut d'Assistència Sanitària l'Institut Català de la Salut a Girona han incorporat 32 fisioterapeutes i higienistes dentals a l'atenció primària

Dimecres, 17 Maig 2023

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona segueixen treballant en el desplegament de fisioterapeutes i higienistes dentals a l’atenció primària i actualment, en el conjunt dels dos perfils, s’han incorporat 32 nous professionals: 15 fisioterapeutes que presten servei a 17 EAP i 17 higienistes, en 19 EAP. Els de l'ICS i de l'IAS representen la majoria dels 44 nous professionals d'aquests perfils incorporats a la Regió Sanitària de Girona. Aquest desplegament en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC) del Departament de Salut, a través del qual s’han incorporat també els referents de benestar emocional i els dietistes-nutricionistes.

 

Retrat dels membres de la comissió a peu dret

Es crea a l'IAS la Comissió d’Humanització del Parc Hospitalari Marti i Julià de Salt

Dimarts, 16 Maig 2023

Avui s’ha constituït formalment la Comissió d’Humanització del Parc Hospitalari Martí i Julià de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS). Es configura com a un espai de debat per avançar en la cultura d'humanització entre les persones usuàries, pacients i professionals. La Comissió vol promoure una atenció centrada en la persona, posant en valor la dignitat i individualitat de cada persona.

Sala de control de la Unitat del Son de l'Hospital Santa Caterina

Nova Unitat del Son a l’Hospital Santa Caterina

Dimarts, 9 Maig 2023

Es consolida un model assistencial en el diagnòstic i tractament de les malalties del son a la Regió Sanitària de Girona liderat per l’atenció primària i el Servei de Pneumologia dels hospitals Trueta-Santa Caterina

Les noves instal·lacions permetran incrementar entre el 20-25% el nombre d’estudis i proves del son

El projecte ha permès traslladar-hi la unitat de l’hospital Trueta i augmentar així la capacitat d’hospitalització del centre de Girona per a diferents especialitats

L’Hospital de Santa Caterina de Salt ha estrenat a finals d’abril unes noves instal·lacions per a la Unitat del Son del Servei de Pneumologia dels hospitals Trueta-Santa Caterina. El nou equipament permetrà, d’una banda, incrementar el nombre d’estudis i proves del son, gràcies a l’ampliació de l’estructura amb què s’ha dotat el nou servei, i d’altra part, augmentar la capacitat d’hospitalització de l’Hospital Trueta, gràcies a l’alliberació d’espais que s’ha aconseguit amb el trasllat de la unitat.

La llevadora ponent informa a l'equip d'obstetrícia de l'Hospital Santa Caterina

L’Hospital Santa Caterina compleix 15 anys en l’atenció als parts a l’aigua

Divendres, 21 Abril 2023

Avui professionals d’obstetrícia del centre del Parc Hospitalari Martí i Julià perfeccionen el seu coneixement amb la llevadora anglesa Diane Garland, referent internacional en l’assistència de parts a l’aigua

L’Hospital de Santa Caterina de Salt és un dels centres pioners a Catalunya en l’assistència de parts a l’aigua, i és un dels hospitals acreditats pel Sistema Nacional de Salut en aquesta pràctica des de l’any 2015. Per seguir avançant en aquesta línia i consolidar la formació de tots els professionals que integren l’equip d’obstetrícia, l’hospital imparteix un curs específic, a càrrec de la llevadora Diane Garland, referent internacional en l’assistència de parts a l’aigua.

Logotip de la jornada

15 de juny: 1a Jornada de Genòmica Clínica i Medicina Personalitzada de la Regió Sanitària Girona

Dimarts, 18 Abril 2023

El proper 15 de juny de 2023, l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta organitza la 1a Jornada de Genòmica Clínica i Medicina Personalitzada de la Regió Sanitària Girona, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona.

Amb el lema "Medicina personalitzada per guanyar vida", aquesta primera edició té l'objectiu d'introduir-nos en el camp de la genòmica clínica per entendre les possibilitats que ofereix aquesta disciplina i com està canviant la manera d'atendre els pacients. La Jornada també vol donar a conèixer les aplicacions de la genètica en l'estudi i el diagnòstic de malalties cardiovasculars, oncològiques, neurològiques o psiquiàtriques. Finalment ens proposem comprendre i debatre els reptes socials i ètics que pot generar la medicina personalitzada.

Martí Masferrer al costat d'un roll up corporatiu de l'IAS

Martí Masferrer, nou president de l’Institut d’Assistència Sanitària

Divendres, 14 Abril 2023

El Govern de la Generalitat, a proposta del conseller de Salut, Manel Balcells, ha nomenat Martí Masferrer Mascort nou president del Consell d’Administració de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) per quatre anys (acord de Govern d’aquest 11 d’abril de 2023). Masferrer pren el relleu a Joan Profitós Tuset, que ha presidit l’organització des de l’any 2011.

Participant rebent el kit d’automostra a una farmàcia

El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte ha permès detectar 366 casos en 10 anys a la Regió Sanitària Girona

Divendres, 31 Març 2023

La implantació del cribratge va començar l’any 2013 amb l’objectiu de detectar la malaltia en fases inicials, quan és més fàcil de tractar i d’augmentar les possibilitats de curació

Més de 42.500 gironins han participat en el cribratge en el darrer any

El Programa de cribratge de càncer de còlon i recte (PDCCR) es va començar a implantar fa una dècada a la Regió Sanitària Girona i des d’aleshores s’han detectat precoçment 366 casos. Des del 2013 fins l’actualitat, han donat positiu 12.613 anàlisis i s’han fet 9.648 colonoscòpies en els diferents hospitals gironins. El PDCCR es va començar a implantar a la Regió Sanitària de Girona l’any 2013 per la comarca del Baix Empordà. Durant l’any 2015 es va anar introduint progressivament a tota la Regió Sanitària, primer a la Garrotxa i al Ripollès i uns mesos més tard es va estendre a la resta de Regió, de manera que a finals de 2017 es va completar la implantació arreu de la Regió. Aquest 31 de març se celebra el Dia Mundial del Càncer de Còlon, jornada amb què anualment es fa una crida a la prevenció de la malaltia a través de la participació en el cribratge.

Comunicat de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) en relació amb la nota difosa pels comitès d’empresa

Dijous, 30 Març 2023

L’IAS ha aplicat aquesta setmana a tot el personal les millores previstes al III Conveni SISCAT pel qual es regeix la institució com a empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut.

Fruit d’aquestes millores laborals previstes al conveni, l’IAS incrementarà la massa salarial aquest 2023 en nou milions d’euros aproximadament.

En relació amb la informació enviada pels comitès d’empresa a diferents mitjans de comunicació avui dijous 30 de març, l’Institut d’Assistència Sanitària manifesta i aclareix que:

L’IAS ha aplicat aquesta setmana a tot el personal (més de 1.800 persones treballadores) les millores previstes al III Conveni SISCAT pel qual es regeix la institució com a empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut. Fruit d’aquestes millores laborals previstes al conveni, l’IAS incrementarà la massa salarial aquest 2023 en nou milions d’euros aproximadament.

Pàgines