Els responsables del programa Nens en Moviment recullen el Premi Estratègia NAOS, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

La infermera Anna Reñé i la pediatra Esperanza Moreno han recollit aquest matí el Premi Estrategia NAOS del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat pel programa Nen@s en moviment, que impulsa l’ICS a Girona i l’IAS.

El programa Nen@s en moviment, que impulsa l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS, en l’àmbit sanitari, pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017. L’estratègia de salut NAOS (nutrició, activitat física i prevenció de l’obesitat) té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l’obesitat mitjançant el foment d’una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

En aquesta convocatòria es van presentar un total de 71 projectes per a les diferents modalitats dels premis. Aquests van ser preavaluats per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), que en va triar 27 com a projectes finalistes. Dimecres passat, el Jurat dels Premis va seleccionar els set projectes guanyadors corresponents a les diferents modalitats, així com els accèssits que va considerar. El projecte “Intervenció en obesitat infantil a Girona, basat en el programa Nen@s en moviment” va ser el guanyador en l’àmbit sanitari.

El Programa Nen@s en Moviment també va ser guardonat el novembre de 2016 amb el Premi a l’Àmbit Sanitari (PAAS).

 

PRIMARIA
Dilluns, 12 Novembre 2018