L’EAP d’Anglès convoca la I edició d’un concurs fotogràfic per conscienciar sobre el perjudici del tabac

Cartell del concurs

Amb motiu de la XXII Setmana Sense Fum, que tindrà lloc del 25 al 31 de maig, l’equip d’atenció primària d’Anglès ha convocat la I edició d’un concurs fotogràfic dirigit a les escoles de l’Àrea Bàsica de Salut. L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar sobre el perjudici del consum del tabac amb el treball sobre la temática que puguin fer els infants, els adolescents i les seves famílies. Els professionals de l’atenció primària proposen copsar en una fotografia la importància de no iniciar-se en l’hàbit o d’abandonar-lo per poder gaudir així de bona salut, d’un ambient lliure de fum i dels residus del tabac. Es valorarà l’originalitat de les fotografies i s’entregarà un petit obsequi a la millor fotografia de cada categoria (infantil, cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior, 1r i 2n d'ESO, 3r i 4t ESO i 1r i 2n de batxillerat). Les fotografies premiades s’exposaran en el CAP durant la Setmana Sense Fum.

Setmana Sense Fum 2021

La Setmana Sense Fum, que enguany celebra la seva 22a edició, té com a objectius sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l'abandonament de l'hàbit entre les persones fumadores.    

L'esdeveniment és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya i, des de fa anys, de la seva organització se n'encarrega el Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), impulsat per la CAMFiC, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). 

 Amb el lema "Deixar de fumar, la teva altra vacuna", aquest 2021 la celebració destaca la importància de deixar de fumar com a mesura de prevenció de possibles complicacions derivades de la COVID-19. A més, l'edició d'enguany s'emmarca en un nou projecte anomenat Suma Salut, que integra els programes d’activitat física, tabaquisme i alcohol, i que els relaciona amb l'enunciat: "Quan t'actives, no fumes i beus menys, sumes salut".

Bases del concurs

  1. Es convoca el I CONCURS DE FOTOGRAFIA “SETMANA SENSE FUM” DE L’ABS ANGLÈS, adreçat a tota la comunitat educativa de l’àrea bàsica de salut.
  2. Terminis d’inscripció:

a) El període de lliurament serà des del dia que es rebin aquestes bases fins el dia 16 de maig de 2021. L’enviament es farà en format digital a l’adreça de correu electrònic: concursfotografiaabsangles@gmail.com.
b) Les fotografies han d’anar acompanyades de: nom i cognoms de l’autor, número de telèfon de contacte, curs i escola.

3. Categories:

a) Infantil: P3, P4 i P5.
b) Inicial: 1r. i 2n.
c) Mitjà: 3r i 4t
d) Superior: 5è i 6è.
e) ESO: 1r i 2n.
f) ESO: 3r i 4t
g) Batxillerat: 1r i 2n

4. Tema: “Deixar de fumar, la teva altre vacuna”. Qualsevol imatge relacionada amb la prevenció del tabac, deixar de fumar, espais lliures de fum,… Es valorarà també l’originalitat de la imatge.
5. Només s’acceptarà una fotografia per participant que pot ser en blanc i negre o en color.
6. Premis: hi haurà 1 obsequi per a la millor fotografia de cada categoria. Les fotografies guanyadores s’exposaran en el CAP d’Anglès durant la Setmana Sense Fum i les setmanes properes. El jurat es reserva el dret d’exposar altres fotografies no premiades durant aquest mateix període.
7. Jurat: Els professionals de l’ABS d’Anglès. La decisió del jurat serà inapel·lable.
8. Participar en el concurs implica autoritzar a l’Institut d’Assistència Sanitària i al CAP d’Anglès a exhibir les fotografies candidates i/o premiades en una exposició, en la pàgina web www.ias.cat, en mitjans de comunicació i/o xarxes socials.

PRIMARIA
Dilluns, 10 Maig 2021