El nou consultori local de Riells i Viabrea es posarà en funcionament la setmana vinent

Visió d'una de les sales d'espera del nou consultori local amb visitants

El nou consultori local de Riells i Viabrea obrirà les portes al públic el proper 1 de febrer. Amb motiu de l’obertura, l’equip de professionals del centre i l’ajuntament de la població han organitzat aquest matí una jornada de portes obertes, amb aforament limitat, en què els ciutadans de Riells i Viabrea han pogut visitar les instal·lacions del nou consultori, ubicat al carrer de Baix s/n. Amb el canvi de centre, la població guanya en qualitat de l’atenció que s’hi presta i en comoditat atès el tipus d’infraestructura i nous espais.  

Sobre una superfície total construïda de 566 m2, la nova instal·lació disposa d’una àmplia zona d’atenció a la ciutadania i àrea administrativa, una àrea de medicina general, amb consultes per a medicina, infermeria i pediatria, amb sala d’espera pròpia; una àrea polivalent que inclou una sala de tractaments, consulta de llevadora i sala d’espera. En total, 10 consultes. El nou centre també disposa d’una sala d’educació maternal, a més dels espais propis per a l’ús del personal, magatzem i zones d’instal·lacions.

La construcció del consultori i el seu equipament han estat a càrrec del Servei Català de la Salut i han suposat una inversió total d’1.668.612,96 euros.

Demà divendres 28 de gener i el proper dilluns 31 es finalitzaran els últims detalls del trasllat. Per aquest motiu aquests dos dies el consultori només atendrà les urgències.

El centre manté el número de telèfon (972 189 038) i el seu horari d’atenció serà el mateix que l’actual, de 8 a 15 hores els dilluns, dimecres i divendres i de 8 a 20 hores, els dimarts i els dijous. Fora d’aquesta franja, les urgències es continuaran atenent, com fins ara, al CAP de Breda, de 8 a 20 hores i al punt d’atenció continuada de Santa Coloma de Farners, de 20 a 8 hores.

Un equipament sostenible

El projecte arquitectònic, a càrrec de l’estudi Comas Pont Arquitectes, reconeix les vistes de l’entorn introduint el paisatge a l'interior de l'edifici a través d'un pati lineal relacionat amb les sales d’espera. Una plaça marca l'accés al centre, proporcionant un eixamplament de la vorera. La seva construcció destaca per ser un equipament sostenible, minimitzant la generació de CO2 en el cicle de vida dels materials i garantint un ambient saludable a l’interior. La seva construcció s’ha fet amb una estructura de fusta microlaminada (CLT), amb què s’aconsegueix disposar de la màxima qualificació energètica (A). La planxa grecada, llisa o microperforada, ha permès resoldre la façana amb un únic material i projectar així un edifici auster i elegant però amb diferents matisos i percepcions que ajuden a preservar la intimitat o protegir de la radiació solar quan és necessari. A l’interior s’ha deixat vista l’estructura de fusta per aconseguir un ambient més acollidor.

El consultori local de Riells i Viabrea, gestionat per l’Institut d’Assistència Sanitària, forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Breda-Hostalric, que inclou els municipis de Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu. L’equip d’atenció primària de l’ABS atén una població assignada de gairebé 12.800 habitants. En concret, la població assignada al consultori de Riells i Viabrea és de 3.100 habitants aproximadament.

Descàrrega de fotografies. Arxiu IAS.

Visió exterior del nou CL de Riells i Viabrea. Foto Adrià Goula

Visita al centre de representants del Departament de Salut a Girona i de l'ajuntament de la població.

Visita guiada a càrrec del director de l'EAP Breda-Hostalric, Dr. Mario Andrade

 

 

 

 

 

PRIMARIA
Dijous, 27 Gener 2022