S'inicia la vacunació conjunta contra la grip i la COVID per a tots els grups de risc de la Regió Sanitària Girona

Cartell de la campanya de la grip

La Regió Sanitària Girona ha començat avui la vacunació simultània contra la grip i la COVID-19 a tots els grups de risc. Aquesta segona fase de la campanya inclou les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. A més, aquest any s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, s’introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

La vacunació es pot realitzar al corresponent CAP de referència amb cita prèvia o bé a punts de vacunació habilitats, entre aquests el punt de vacunació poblacional (PVP) al CUAP Güell de Girona, amb l’objectiu de facilitar encara més la vacunació. Aquest estarà obert a tota la ciutadania independentment de l’àrea bàsica de salut de referència. El PVP obrirà a partir del dimecres 18 d’octubre i vacunarà inicialment els dimecres de 10 a 12 del matí i els dijous de 4 a 6 de la tarda. En el torn del dijous es farà també vacunació sense cita i l’horari s’anirà ajustant segons evolucioni el volum de demanda.

Demanar cita prèvia

A l’hora de demanar cita la persona podrà triar entre el seu CAP o punts de vacunació habilitats. La citació serà pels mateixos canals: a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d'atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació citasalut.gencat.cat o bé directament al CAP. Per aquesta setmana, entre el 16 i el 20 d’octubre, ja hi ha més de 6.300 cites donades arreu de la regió.

Des del 26 de setembre, Salut va iniciar la campanya tradicional de vacunació de tardor (temporada 2023-24) amb la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Com s’ha fet en els darrers anys, unes setmanes després s’ha ampliat a la resta dels col·lectius.

A la Regió Sanitària de Girona es repartiran en el marc de la campanya de vacunació un total de 164.165 dosis de vacunes antigripals entre els centres de salut que les han d’administrar, una quantitat superior a la campanya passada ja que aquest any s’han ampliat els col·lectius destinataris.

Si pertanyeu a l'Àrea Bàsica de Salut de Cassà de la Selva

Punts de vacunació. És imprescindible demanar cita prèvia. 

Cassà de la Selva

 • lloc: hospital de campanya de la Creu Roja que s'instal·larà al costat del CAP, al C/ Bassegoda 11.
 • dies i horari: 19 d'octubre de 8:45h a 13h i de 15 a 19h - 26 d'octubre de 15 a 19h

Llagostera:

 • lloc: mòdul ubicat al costat del CAP 
 • dies i horaris: 18 d'octubre de 9:30h a 13h i de 15 a 19h - 23 d'octubre de 15 a 19h

Caldes de Malavella:

 • lloc: Cal Ferrer de la plaça (Plaça Ajuntament 20)
 • dies i horaris: 16 d'octubre de 8:45h a 13h i de 15 a 19h - 6 de novembre de 8:45h a 13h i de 15 a 19h

Quart:

 • lloc: Sala de Plens de l'Ajuntament
 • dies i horari: 17 d'octubre de 15 a 19h - 26 d'octubre de 13:00 a 14:30h

Riudellots de la Selva:

 • lloc: casal de jubilats - dies i horaris: 19 d'octubre de 15 a 19h
 • lloc: consultori - dies i horaris: 25 octubre de 13:00 a 14:30h

Si pertanyeu a l'Àrea Bàsica d'Anglès

Dies de vacunació massiva. És imprescindible demanar cita prèvia. 

 • lloc: CAP Anglès - dies i horaris: 19 i 24 d'octubre al matí.
 • lloc: consultori local d'Amer - dies i horaris: 19 i 23 d'octubre al matí.
 • lloc: consultori local de la Cellera - dies i horaris: 19 i 26 d'octubre al matí.
 • lloc: consultori local de Bonmatí - dies i horaris: 25 d'octubre a la tarda.
 • lloc: consultori local d'Osor - dies i horaris: 20 d'octubre al matí

Més informació

PRIMARIA
Dilluns, 16 Octubre 2023