L’Hospital Santa Caterina celebra una jornada dedicada al dia mundial de la higiene de mans i el dia internacional de la infermera

Avui, la Comissió de Formació d’Infermeria i la Unitat de Control d'Infeccions de l'Institut d’Assistència Sanitària (IAS) han organitzat una jornada que suma la celebració de dues diades commemoratives per segon any consecutiu: el Dia Mundial de la Higiene de mans, que se celebra anualment el 5 de maig, i el Dia Internacional de la Infermera, fixat el 12 de maig. El programa ha començat amb la conferència dirigida als treballadors sobre la salut del viatger, a càrrec de Regina Capdevila, Marina  Sánchez i Anna Hernández, infermeres del Servei Salut Internacional de l’Hospital Santa Caterina. Les professionals han informat sobre les vacunes obligatòries i recomanades segons les zones de destí i el tipus viatger, sobre els vectors de transmissió de les diferents malalties, així com dels principals aspectes preventius que cal tenir present abans d’emprendre el viatge.  

Una atenció neta per a tots està a les vostres mans

A les dotze del matí han començat les activitats centrades en promoure una bona higiene de mans, com fer-la i en sensibilitzar professionals i usuaris sobre la seva importància per evitar la transmissió d’infeccions. Aquest any, l’Organització Mundial de la Salut ha presentat la diada amb el lema “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans”, i ha fet una crida a treballadors sanitaris, directors i administradors d’hospitals, responsables polítics i als caps de prevenció i control d’infeccions a impulsar campanyes preventives a través d’una bona higiene de mans.

Dia internacional de la infermera: "Una veu per liderar. La salut per a tots"

Tot seguit s’han dut a terme diferents activitats dirigides al col·lectiu infermer i el seu  benestar personal. Entre d’altres propostes, s’ha organitzat un taller sobre cosmètica natural, a càrrec d'Eva Duch, diplomada en naturopatia, i una sessió d’ioga celebrada al laberint terapèutic dels jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià, a càrrec de Sara Pons, infermera de l'Hospital Santa Caterina i especialista en ioga terapèutic. La matinal clourà amb la conferència "Amar la vida", a càrrec de Nuri Gómez, infermera i cap de Serveis Hotelers del Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt).

El programa de la diada s’ha complementat amb una exposició de pòsters presentats pel col•lectiu infermer de l’Institut d’Assistència Sanitària l’any 2018 i una mostra sobre la higiene de mans, que romandrà exposada uns dies més al vestíbul de l’hospital.

Fotografia per descarregar:
Taulell divulgatiu sobre la higiene de mans, la seva importància i com fer-la bé.

 

HOSPITAL
Dimecres, 8 Maig 2019