Exposició "La mort, digna il·lustrada" a l'Hospital Santa Caterina

Exposició ""La mort, digna il·lustrada" a l'Hospital Santa Caterina

L'Hospital Santa Caterina acull aquesta setmana l'exposició "La mort, digna i il·lustrada", organitzada amb motiu de la sessió general hospitalària del centre "Dret a la mort digna: eutanàsia i voluntats anticipades" que es durà a terme el dimarts 1 d'octubre a la sala d'actes (8.15 hores), a càrrec de Glòria Cantarell Barella, especialista en Medicina Interna, Medicina del Treball, Medicina Pal·liativa i voluntària de l’Associació DMD i Cristina Vallès Orianne, coordinadora i membre de la Junta de l’entitat. 

El projecte “La mort, digna i il·lustrada” és una iniciativa de la DMD, que pretén canviar la imatge estereotipada i sovint repetitiva que tradicionalment ha servit per il·lustrar el tema de la mort. L'entitat va convidar a artistes joves del món de la il·lustració a fer les seves pròpies creacions personals per representar la mort. Hi han participat un total de 25 artistes, que han expressat la seva particular visió de la mort digna. L’assessora artística del projecte és la il·lustradora Alba Falgarona, autora de l’obra que serveix d’imatge al projecte. Amb aquest recull d'il·lustracions, la DMD vol contribuir a desmitificar i desembolcallar el concepte de la mort. 

L’exposició es complementa amb una proposta de treball pedagògic dirigit principalmente a l’alumnat dels instituts de secundària. Aquest recurs educatiu, lligat a la visita a l'exposició, ha estat elaborat de manera altruista per Eduxarxa, una cooperativa especialitzada en la creació de continguts i experiències educatives. 

HOSPITAL
Diumenge, 29 Setembre 2019