L’Hospital Santa Caterina posa en marxa la nova àrea assistencial d’atenció urgent al pacient amb sospita de Covid19

L'hospital de dia repren l'activitat habitual

Gràcies a les obres de reforma, avui l’Hospital de dia d’atenció al pacient quirúrgic recupera l’activitat habitual

L’Hospital Santa Caterina posa en marxa la nova àrea assistencial que separa el circuït dels pacients amb sospita de Covid19 que necessiten atenció urgent de la resta dels pacients d’urgències. La posada en funcionament d’aquesta unitat d’hospitalització permet avui que l’Hospital de dia mèdic-quirúrgic del centre recuperi la seva activitat habitual. La nova àrea, que amb anterioritat a la pandèmia acollia diferents serveis de suport a l’activitat i la consulta de les proves de glicèmia a les dones embarassades, ha quedat dividida en dues zones, una per a pacients amb Covid19 estables, amb vint llits, i una altra per a pacients amb Covid19 derivats del Servei d’Urgències. Aquesta última àrea d’atenció al pacient urgent disposa d’una zona polivalent amb cinc llits per a pacients amb necessitat de ventilació mecànica no invasiva, dues habitacions de boxos per a les urgències pediàtriques i d’adults amb Covid19 i una zona de butaques per a diferents tractaments, a més d’un espai de consulta per a les visites.

La setmana passada es van traslladar a la nova àrea assistencial set pacients amb Covid19 que encara acollia l’Hospital de dia, on els darrers dies s’han dut a terme els treballs de neteja i desinfecció. Avui, el dispositiu reprèn l’activitat habitual d’atenció al pacient quirúrgic que no necessita d’ingrés (cirurgia major ambulatòria), així com de la resta de tractaments oncohematològics i les proves i controls propis del servei (seguiment de les endoscòpies, infiltracions, proves d’al·lèrgia, etc.). També s’ha incorporat l’equip de professionals del dispositiu que durant el moment àlgid de la pandèmia ha donat suport a les diferents serveis per a l’atenció del malalt amb Covid19.

La consulta on es realitzen les proves de glicèmia atén ara a la unitat d’hospitalització A de l’hospital.

Rehabilitació cardíaca als jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià

Avui també retornen a l’activitat presencial els seixanta pacients del programa de rehabilitació cardíaca de l’Hospital Santa Caterina, i ho fan amb les bicicletes d’entrenament ubicades a tres espais diferenciats: els jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià, la pròpia unitat, ubicada al Centre Sociosanitari la República, i alguns dels patis interiors de l’Hospital Santa Caterina, per tal de complir amb les mesures de seguretat establertes.

Els pacients recuperen així l’activitat com a continuació de l’atenció que han rebut durant el confinament en fase 0, amb vídeos d’entrenament de força per diferents vies: WhatsApp, videoconferència per a les activitats dinàmiques de grup i consulta telefònica per a les visites de nutrició i psicologia. Un cop en fase 1 es van estratificar els pacients segons la seva l’afectació de malaltia respiratòria i incorporant a l’activitat presencial els usuaris de baix risc.  

Segons l’activitat registrada aquest matí, en aquest moments hi ha 43 pacients ingressats amb Covid19 i 6 amb sospita de Covid19. Un dels pacients es troba a l’UCI i un altre en seguiment d’hospitalització domiciliària. 

Descàrrega de fotografies - Autor. IAS

Nova àrea assistencial d'atenció urgent al pacient amb sospita de Covid19 - Visió de la planta d'hospitalització reformada

L'Hospital de dia de tractament mèdic i quirúrgic repren avui l'activitat habitual - Trasllat d'una pacient de l'hospital de dia cap a l'àrea quirúrgica

Rehabilitació cardíaca avui a diferents espais del Parc Hospitalari, amb els seixanta pacient inclosos al Programa

HOSPITAL
Dimarts, 2 Juny 2020