Premi “Millor Publicació” de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques a una recerca de l’Hospital Santa Caterina

D’esquerra a dreta: La doctora Sàbat, la doctora Soler i el doctor Pamplona, coautors de la recerca.

Es tracta d’una revisió sistemàtica de la literatura de l’afectació intestinal en la Covid-19 publicada a la revista científica internacional “European Journal of Gastroenterology and Hepatology”

L’equip mèdic de l’Hospital Santa Caterina de Salt, integrat pel doctor Xavier Pamplona, la doctora Míriam Sàbat, digestòlegs, i la doctora Cristina Soler, internista, ha rebut el premi “Millor publicació” de l’Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona, que atorga la Fundació Mutual Mèdica, per l'article de revisió "Epidemiological approximation of the enteric manifestation and posible fecal-oral transmission in COVID-19: a preliminary review”, publicat l’any passat a la revista científica internacional “European Journal of Gastroenterology and Hepatology”.

L’estudi, en què també hi ha participat l’epidemiòleg del Departament de Salut, Rubén Solano, és una revisió sistemàtica de la literatura de l’afectació intestinal en la Covid-19. Les conclusions de la investigació realitzada indiquen l’alta freqüència de simptomatologia gastrointestinal en la malaltia i que la seva presència podria ser un marcador d’evolució més greu. D’altra banda, la revisió realitzada demostra la possibilitat del SARS-CoV-2 d’infectar cèl·lules gastrointestinals i la detecció d’RNA del virus en femta, inclòs després de l’eliminació respiratòria, cosa que podria provocar transmissió feco-oral. Els experts de l’hospital del Parc Hospitalari Martí i Julià obren així una línia d’investigació en un futur.

Descàrrega de fotografia. Autor. IAS

D’esquerra a dreta: La doctora Sàbat, la doctora Soler i el doctor Pamplona, coautors de la recerca.

HOSPITAL
Dijous, 22 Juliol 2021