L'Hospital Santa Caterina i el Bang de Sang i Teixits reprenen les campanyes de donació

Professional de l'IAS fent una donació en l'última campanya del 5 de juliol

El proper dilluns 6 de setembre, l'Hospital santa Caterina de Salt i el Banc de Sang i Teixits de Girona reprenen les campanyes de donació de sang del primer dilluns de cas mes. La donació es fa al vestíbul del Santa Caterina, de nou del matí a dues de la tarda. Es pot anar directament però millor fer la reserva d'hora aquí.

Gràcies a les 19.800 persones que han donat sang aquest estiu, s’han pogut satisfer les necessitats dels malalts en tot moment. No obstant això, cal mantenir el ritme de donacions durant el setembre, ja que la sang té una durada limitada.

Un dels components que trobem a la sang són les plaquetes i aquestes caduquen al cap de 5 dies i no es poden ni guardar ni congelar. El seu ús és imprescindible en malalts de càncer i per això, diàriament, se n’ha d’assegurar la seva existència. Els contagis de la Covid-19 provoquen que moltes cites de les campanyes de donació quedin disponibles. A la pàgina web donarsang.gencat.cat es pot veure l’estat de les reserves de cada punt de donació.

  • Cal que cada dia hi hagi entre 800 i 1.000 donacions de sang per poder atendre les necessitats
  • Amb l’etiqueta #ViuIFesViure,  la campanya d’estiu pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances
  • També s’ha creat una llista de Spotify amb cançons proposades pels donants per poder escoltar-les durant l’estona de la donació
HOSPITAL
Dilluns, 30 Agost 2021