L'Hospital Santa Caterina de Salt ha acollit avui les Jornades d'asma al·lèrgica que organitza la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica

Taula inaugural de la jornada

L'asma és una malaltia inflamatòria crònica que afecta a més de 3 milions de persones a Espanya. Es caracteritza per una inflamació i obstrucció dels bronquis amb una elevada prevalença a la població general, que en bona part dels pacients té una etiologia al·lèrgica. 

L'hospital Santa Caterina de Salt ha acollit avui les Jornades d'asma al·lèrgica que organitza la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica. La jornada, dirigida especialment a professionals de l'atenció primària, ha comptat amb una primera part en què s'ha parlat de quins són els al·lèrgens més freqüents a la província de Girona, de l'abordatge de la patologia des d'atenció primària i els criteris de derivació. El programa ha seguit amb ponències d'actualització del diagnòstic i les novetats terapèutiques. Per acabar s'han dut a terme uns tallers pràctics sobre espirometria i educació sanitària en inhaladors. En opinió de la Dra Laia Prat, cap del Servei d'Al·lergologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina, aquesta col·laboració i coordinació entre l'atenció primària i al·lergologia "és fonamental per un bon seguiment dels pacients que compartim i són derivats a les nostres consultes". 

HOSPITAL
Divendres, 3 Juny 2022