Els dispositius de salut atenen 18 persones de diversa consideració arran de l’explosió a la Casa de Cultura de Girona

Arran de l’explosió que ha ocorregut aquest vespre a la Casa de Cultura durant la Nit de la Recerca, els dispositius de salut han atès un total de 18 pacients de diferent consideració. El SEM ha mobilitzat 6 ambulàncies i 2 vehicles de comandaments al lloc dels fets, on s’ha fet la primera atenció als pacients i s’ha gestionat el trasllat als diferents centres sanitaris. També s’ha ofert suport psicològic als organitzadors i assistents.  

Els ferits de més consideració, 5 en total, han estat traslladats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, mentre que la resta han estat derivats a l’Hospital Santa Caterina de Salt i al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Güell. 

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta està atenent un total de cinc persones ferides a l’explosió. L’estat dels ferits, en aquest moment, és el següent:  

Adults:  

  • Dona de 47 anys > ferida lleu 
  • Home de 31 anys  > menys greu, resta en observació al Servei d’Urgències 

Pediàtrics:  

  • Nen de 10 anys > estat menys greu 
  • Nena de 5 anys > estat greu 
  • Nen de 12 anys > estat menys greu 

 

A l’Hospital Santa Caterina i al CUAP Güell s’han atès 13 persones més, que ja han estat donades d’alta. 

A l’Hospital Santa Caterina de Salt s’han atès set persones més amb ferides lleus: tres dones de 23, 42 i 44 anys, un home de 52 anys, dues nenes d’11 i 13 anys, i un nen d’11 anys. 

Finalment, al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Güell s’han atès sis persones per ferides i lesions a les extremitats, totes elles lleus: dues dones de 22 i 37 anys, 3 nenes de 10, 11 i 12 anys i un nen de 3. 

 

HOSPITAL
Divendres, 30 Setembre 2022