El Congrés de la Societat Espanyola d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica tractarà la sexualitat en la gent gran des de la diversitat i el respecte

Els propers 12 i 13 d’abril, Girona acollirà el XXV Congrés Nacional de la Societat Espanyola d'Infermeria Geriàtrica i Gerontològica que es presenta sota el lema "Deixant empremta". L’esdeveniment, que reunirà prop de 300 professionals de la infermeria que atenen les persones grans de tot l’Estat espanyol, a l’hotel AC Palau Bellavista de Girona, abordarà, entre d’altres, la sexualitat en la gent gran enfocada des de la diversitat i el respecte. Aquest tema serà objecte de la conferència “la sexualitat en la vellesa”, a càrrec de Feliciano Villar, professor  del departament de Cognició, Desenvolupament i Psicologia de l’Educació de la Universitat de Barcelona, i de la taula rodona “Ser gran i la diversitat de l’expressió de la sexualitat”, a càrrec del col·lectiu que integra les diferents orientacions sexuals LGTBI Senior a nivel internacional. L’altra novetat que tractarà el congrés serà la robòtica i les aplicacions informàtiques al servei de la qualitat de vida i de l’atenció a la gent gran. En parlarà a la conferència inaugural, Josep Samitier, catedràtic d'Electrònica i Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Barcelona i director de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Aquest tema també serà objecte de debat en una taula rodona moderada per la directora del centre sociosanitaria de l’Institut d’Assistència (IAS) Sanitària, Teresa Vilalta, amb la participació de Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica, Maria Inés Torres, catedràtica de Sistemes Informàtics de la Universitat del País Basc i Rocío Alonso-Redondo, directora de Comunicació i Marketing d’Adele Robots.

El congrés, que compta amb més de 130 comunicacions de professionals especialitzats, clourà amb la conferència “Envelliment actiu i saludable a Europa”, a càrrec de Cristina Bosch Farré, infermera i doctora per la Universitat de Girona, i Josep Garre-Olmo, investigador de l’IAS i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi). Farré presentarà els resultats de la seva tesi, centrada en la prevalença de l’envelliment actiu i saludable a comarques gironines comparada amb la d’altres territoris europeus i les variables associades. Per la seva banda, el doctor Garre-Olmo presentarà la metodologia emprada en l’estudi MESGI50. Aquest estudi busca conèixer quines són i com canvien les circumstàncies vitals dels ciutadans de la demarcació de Girona a partir dels 50 anys en funció dels efectes que els factors socials, econòmics, ambientals, psicològics i els estils de vida tenen sobre la seva salut. L’objectiu final és disposar d’informació científica que permeti ajustar les polítiques i accions que es duen a terme en l’àmbit de la salut pública per tal que siguin més eficaces i aconsegueixin millorar la qualitat de vida dels ciutadans de les comarques gironines de mitjana i avançada edat. Aquest estudi forma part del consorci europeu de l’Enquesta de Salut, Envelliment i Jubilació a Europa - Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe (SHARE).

Podeu consultar el programa en aquest enllaç

SOCIOSANITARI
Dimarts, 10 Abril 2018