Serveis de suport jurídic i acompanyament social

Support-Girona és una entitat independent dedicada al suport jurídic i social de les persones amb discapacitat. La seva activitat principal és defensar els Drets de les persones que acompanya, donar suport, promocionar, desenvolupar i estendre els drets de les persones amb discapacitat (psicosocial, intel·lectual o cognitiva relacionada amb el procés d’envelliment) al mateix temps que ajuda a aquestes persones a perseguir el seu benestar, la seva dignitat i preservar l’autonomia a través del suport jurídic i el suport social.

L'entitat també ofereix assessorament jurídic i social a persones o professionals interessats en conèixer de prop sobre el suport jurídic i social, en diferents àmbits d’actuació, especialment ara, en què l'entrada en vigor de la reforma legislativa sobre la capacitat jurídica ha generat dubtes.

Pel Servei d’Assessorament, l'entitat no rep finançament públic (no està finançat per l’Administració), però tampoc estableix cap tarifa en considerar que aquesta podria suposar una barrera d’accés en situacions socials delicades. Ara bé, sí que accepta i agraeix la col·laboració mitjançant donatius per contribuir a finançar-ne els costos.
 

Asessorament a les persones i famílies

Support-Girona ofereix assessorament a persones interessades en conèixer de prop sobre el suport a la capacitat jurídica per a elles mateixes o persones properes. Aquest assessorament pot, o no, generar procediments judicials o notarials de determinació de suport (mai iniciats per la Fundació) i/o expedients del Servei de Suport Futur.

Assessorament a professionals

Assessorament a professionals que tracten directament o indirectament persones amb discapacitat (administració pública, serveis socials, centres de salut mental, unitats hospitalàries, centres d’atenció a la discapacitat, clubs socials, centres residencials, etc.).

Actualment el tema més tractat és el paradigma de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides en el suport jurídic i social així com el de l’afectació derivada de la reforma legislativa nacional i catalana en vigor des del 3 de setembre 2021.

 

Contacte
Support -Girona
Pierra Vilar 5. Baixos. 17002 Girona
Telèfon: 972 249 110 / Fax 972 402 759
Correu electrònic: girona@supportgirona.cat
Web: www.supportgirona.cat

SalutMental