Unitat de Desintoxicació i Patologia Dual

La Unitat de Desintoxicació i Patologia Dual (UDPD) és un servei de psiquiatria d’adults públic i gratuït que atén tant pacients amb problemes de consum de tòxics, com aquells que pateixen una patologia psiquiàtrica associada a l'addicció i que pot ser causa o conseqüència d’una malaltia mental.

És una unitat d’hospitalització dirigida a donar suport als usuaris dels centres d’atenció i seguiment a les drogodependències (CAS) i dels centres de salut mental d’adults de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines. Disposa de 10 llits (2 habitacions individuals i 4 dobles). L’espai de la unitat inclou una zona de dia, sala polivalent i pati exterior.

Qui pot accedir?

  • Les persones amb trastorn per ús de substàncies que hagin estat derivades per a desintoxicació des del seu CAS de referència per l'àrea de Salut Mental de la província de Girona
  • Les persones amb patologia psiquiàtrica amb trastorn per ús de substàncies associat (patologia dual) que hagin estat derivades des dels CSM o CAS de referència per a desintoxicació o estabilització del seu trastorn de base en el context del consum.

Com s’hi accedeix?

A través de la sol·licitud d’atenció especialitzada emesa per:

  • Els centres de salut mental d’adults de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines.
  • Els centres d’atenció i seguiment a les drogodependències de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines.

On som?

Parc Hospitalari Martí i Julià
Edifici SALT-TMS

C. Doctor Castany s/n
Salt 17190
Telèfon 972 182 500 – extensió 4085

Cap de servei

Domènec Serrano

L’equip

L’actual Unitat de Desintoxicació i Patologia Dual és atesa per un equip de professionals multidisciplinar de 15 persones.

Psiquiatres

  • Laura Santaengracia (Cap Clínic)
  • Núria Rigau

Psicòloga

  • Mireia Forns
SalutMental