El Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (SESMDI) és un servei públic i gratuït que ofereix atenció especialitzada a les persones amb discapacitat intel·lectual i patologia psiquiàtrica i/o trastorns de la conducta, des d’una perspectiva multidisciplinària i comunitària. La seva àrea d’influència és la Regió Sanitària de Girona.
Serveis
- Atenció especialitzada en salut mental en règim ambulatori, ja sigui en el mateix servei o en els recursos de la Xarxa de Discapacitat Intel·lectual que atenen la persona.
- Assessorament i formació a totes aquelles persones que estiguin en contacte amb la persona amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o trastorn conductual, per facilitar-ne la resolució en l'entorn en el qual es presenten.
Qui pot accedir?
- Les persones amb discapacitat intel·lectual amb patologia psiquiàtrica o trastorns de la conducta que per la seva complexitat necessitin una atenció més especialitzada a la que es pot oferir des de la Xarxa Genèrica de Salut Mental
- Les famílies de les persones ateses en aquest servei.
- Els equips de professionals que atenen persones amb discapacitat intel·lectual.
Com s’hi accedeix?
A través de la sol·licitud d’atenció especialitzada emesa per:
- El psiquiatre de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines.
- Els serveis socials de la demarcació de Girona.
- Els serveis de la xarxa d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.
On som?
Parc Hospitalari Martí i Julià
Edifici Til·lers
C. Doctor Castany s/n
Salt 17190
Telèfon: 972 182 517 - Fax. 972 182 566
Correu electrònic: sesmdi@ias.cat
Horari
De dilluns a divendres, de 8 a 15 h.
Equip
- Ramon Novell. Psiquiatre (cap de servei)
- Marta Vilà. Psiquiatra
- Susanna Esteba. Neuropsicòleg
- Núria Ribas. Infermera
- Meritxell Baró. Treballadora Social
- Marta Gibrat. Administrativa
Docència i recerca
- L’equip tècnic del SESMDI col·labora en la formació global de l’Institut d’Assistència Sanitària com a unitat docent multidisciplinar en psiquiatria i psicologia.
- Pràctiques universitàries a estudiants dels graus de medicina, psicologia, educació social i infermeria; així com a estudiants de cursos de post-grau.
- Integrat en l’IDIBGI, com a Grup de Recerca en Trastorns del Neurodesenvolupament, participa en múltiples projectes de recerca d’àmbit nacional i internacional en el camp de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.