Impulsen a Girona l’Espai Àgora per a persones amb malaltia mental

És una iniciativa de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques on s’hi tractaran els temes proposats pels afectats amb sessions conduïdes per professionals de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’IAS

Demà 28 de febrer, l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, amb la col·laboració de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), estrenarà l’Espai Àgora, un projecte pilot de l’entitat dirigit exclusivament a persones amb problemes de salut mental, sense presència dels familiars, per tractar temes de la vida diària que els poden ajudar a resoldre situacions quotidianes. Es tracta de sessions impartides per professionals especialitzats de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions sobre assumptes triats per les persones afectades. La primera sessió anirà sobre com funcionen les prestacions econòmiques a les quals tenen dret les persones amb una discapacitat i anirà a càrrec de la treballadora social de l’IAS, Belen Reyes. L’associació també preveu incorporar en les properes convocatòries el treatre social com a eina terapèutica per treballar les habilitats i els valors. Es calcula que l’Espai Àgora aculli uns seixanta usuaris l’any.

L’escola de pares de salut mental es consolida

El proper mes de març haurà fet un any que l’associació de familiars va posar en marxa, també com a prova pilot, l’escola de pares de salut mental, un espai dirigit en aquest cas als familiars que conviuen amb persones amb malaltia mental (trastorn mental greu) i creat per oferir-los informació i eines pràctiques per resoldre els petits conflictes que es presenten en el dia a dia. La iniciativa ha estat un èxit entre els familiars i això ha animat l’associació a emprendre una segona edició que començarà el proper mes de març. L’escola de pares està dirigida també per professionals especialitzats de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’IAS.

El nou calendari, que arrencarà el 20 de març, estarà centrat en com fer front a l’inici de la malaltia, a càrrec de les psiquiatres Isabel Mitjà i Cristina Gisbert, cap del servei de Rehabilitació Psiquiàtrica. El 17 d’abril es tractarà com abordar l’autonomia de la persona amb un problema mental per part del familiar en l’àmbit domèstic, a càrrec dels psiquiatres Rafel Malagón i Jaime Páez; i el 28 de maig, les al·lucinacions i els deliris i com els pares poden ajudar en aquests casos, una sessió conduïda per la psicòloga clínica Susana Romero i la psiquiatra Maria Bosch.

Descàrrega de fotos
Peu: L'Espai Àgora està dirigit i protagonitzat per les persones amb un problema de salut mental  
Peu: L'escola de pares, dirigida als familiars de persones amb malaltia mental, es consolida i comença al març la segona edició 

 

SALUTMENTAL
Dimecres, 27 Febrer 2019