Les XXIV Jornades esportives en salut mental de comarques gironines reuniran 250 participants a Ripoll

Ripoll acollirà el proper divendres 17 de maig, les XXIV Jornades Esportives en Salut Mental de les comarques gironines, organitzades pels Serveis de Rehabilitació Comunitària de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària. L'objectiu de la trobada esportiva és promoure l'activitat física i els hàbits de vida saludables i forma part de les activitats que es duen a terme al llarg de l'any amb els usuaris dels serveis de rehabilitació, prop de 450 en el conjunt de la demarcació.

Les jornades, que en aquesta ocasió compten amb una participació d’unes 250 persones, “desenvolupen i fomenten valors i qualitats indispensables per al bon desenvolupament de les habilitats socials per a la millora de la qualitat de vida com ara, l’esforç, el treball, la constància, l’acceptació, la cooperació, el respecte, etc.”, segons explica l’equip del servei del Ripollès, amfitrió de l’edició. D’altra banda, s’hi treballa per a la normalització i la sensibilització envers la salut mental, amb l’apropament de la comunitat al Servei de Rehabilitació.

Les jornades començaran a les 10.00 hores i s’obsequiarà a cada participant amb un esmorzar saludable. Seguidament es duran a terme les competicions i altres propostes esportives adaptades a les demandes dels assistents per tal de garantir el màxim de participació. La jornada d’aquest any inclou futbol sala, petanca, caminada, gimcana, ping-pong, aquagym, zumba i escalada. En finalitzar, cap a les 13.00 hores, tindrà lloc el lliurament de trofeus als guanyadors, per part de representants de l'equip directiu de l' IAS i de l'Ajuntament de Ripoll. La festa conclourà amb un dinar de germanor al restaurant Solana del Ter.

Els Serveis de rehabilitació comunitària ofereixen atenció a les persones majors d’edat amb trastorns mentals sever. S’hi treballa la rehabilitació i normalització personal, familiar i social de l’usuari. El servei és aquell espai terapèutic, ubicat a la comunitat, que permet a l’usuari continuar integrat en el seu medi. Està dirigit a la rehabilitació psicosocial d’aquelles persones amb un cert grau d’autonomia i d’estabilitat, i que no presenten situacions de descompensació aguda. Es troben distribuïts per comarques i tenen com a referent el centre de salut mental.

SALUTMENTAL
Dimarts, 14 Maig 2019