L’Associació contra la Bulímia i l’Anorèxia premia l’excel·lència en l’atenció a les persones de la Xarxa de Salut Mental

L’entitat catalana va lliurar ahir al vespre al recinte modernista de Sant Pau (Barcelona) els Premis Mirall, que reconeixen la qualitat en l’atenció i les millors accions vers la prevenció i sensibilització dels trastorns de conducta alimentària

La Xarxa de Salut Mental va atendre l’any passat un total de 446 persones per un trastorn de conducta alimentària (TCA), un 6% més que l’any anterior

Del conjunt de pacients un 80% eren majors de 18 anys i el  90% van ser dones

La Xarxa de Salut Mental i Addiccions de Girona i comarques de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha estat guardonada amb els Premis Mirall 2019 de l’Associació contra la Bulímia i l’Anorèxia en la categoria “L’excel·lència en l’atenció a les persones” i, concretament, per “la bona atenció a les persones que pateixen un trastorn de la conducta alimentària per part dels equips de la xarxa comunitària infantojuvenil i d’adults i per la continuïtat assistencial coordinada entre els dispositius d’hospital de dia i hospitalització”, segons la Junta Rectora de l’associació de familiars.

La Xarxa de Salut Mental va atendre l’any passat un total de 446 persones per un trastorn de conducta alimentària (TCA), un 6% més que l’any anterior. De total de pacients, 26 van requerir hospitalització i 32 persones van ser ateses a l’Hospital de Dia. Del conjunt de pacients, un 80% eren majors de 18 anys i el 90% van ser dones.

El tractament dels TCA és llarg i complex, però la recuperació és possible. Al voltant del 70% de les persones afectades per un TCA el superen.

El Programa d’atenció als trastorns de conducta alimentària de l’IAS a les comarques gironines va arrencar l’any 2005 amb un visió estratègica i unificada de com s’havia d’implantar als diferents nivells assistencials que havien d’intervenir en l’atenció de les persones afectades per aquestes patologies arran del territori. El Programa se centra en el procés evolutiu de la malaltia i facilita l’atenció transversal i integrada des de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, gràcies al treball coordinat dels professionals dels diferents centres especialitzats que consensuen els plans terapèutics d’intervenció dels pacients, amb continuïtat en l’atenció primària.

Peu de foto

Recull el premi en nom de la Xarxa de Salut Mental, Glòria Trafach, coordinadora del Programa d’atenció dels trastorns de conducta alimentària de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions.

L'ACAB també va premiar a l'Agència Catalana de Consum i el Parlament pel nou Codi de Consum i la periodista Ana MacPherson de la Vanguardia per l'article "Anorèxia leva,q uién la cura?.

 

SALUTMENTAL
Dimecres, 12 Juny 2019