L’IAS i Support-Girona recullen a Viena el premi internacional Zero Project pels projectes Espai Obert i la Comissió d’Habitatge TOPHOUSE

Conjunt de persones mirant al front. Una d'elles mostra el guardó.

Exposen al congrés internacional del món de la discapacitat ambdues experiències com a pràctiques innovadores

Aquest dijous 23 de febrer, l’Institut d’Assistència Sanitària i Support-Girona han recollit, a la seu de les Nacions Unides a Viena, els Premis Zero Project pels projectes Espai Obert, i la Comissió d’Habitatge TopHouse. Els guardons s’han lliurat en el marc de la celebració del congrés internacional Zero Project Conference, en què ambdues organitzacions han exposat les experiències, a través de diferents intervencions, a càrrec de la cap de rehabilitació psiquiàtrica de l’IAS, Cristina Gisbert, el director de Support-Girona, Josep Maria Solé, i el responsable de projectes internacionals d'aquesta entitat, Ferran Blanco. El fòrum internacional ha reunit més de 1.000 congressistes, de 80 països del món, i més de 275 ponents experts que han exposat des del passat dimarts i fins avui pràctiques innovadores per la vida independent de les persones amb discapacitat.

En la cerimònia de lliurament, l’IAS i Support-Girona han estat acompanyades pel secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Lluís Torrens, la gerent de la Fundació Drissa, Núria Martínez (patrona de Support-Girona), i representants de la diplomàcia catalana i de l’Estat espanyol.

Ambdues entitats volen fer públic el seu agraïment als seus professionals i a totes les organitzacions amb qui comparteixen el seu dia a dia en l’atenció a les persones amb una discapacitat, i que fan possible avançar en el model comunitari d’atenció a la salut mental i en la implantació de la Convenció Internacional dels drets de les Persones amb Discapacitat.

Zero Project és una iniciativa de l'organització austríaca Essl Foundation, centrada en els drets de persones amb discapacitat. És un projecte que actua com a plataforma de difusió de les solucions més innovadores i efectives als problemes a què s'enfronten cada dia les persones amb discapacitat, sigui quina sigui. L'objectiu final és avançar cap a un món sense barreres i inclusiu. Aquest projecte compta amb una xarxa de més de 4.000 experts a 170 països que busquen i identifiquen les polítiques i pràctiques més innovadores per millorar la vida d'aquestes persones. Un cop triades, Zero Project les mostra al món en la trobada anual que organitza a Viena, i que aquest any ha comptat amb un programa especial dirigit al públic hispanoparlant (Zero Project Latam).

 

SALUTMENTAL
Divendres, 24 Febrer 2023