L’IAS dona la benvinguda oficial als nous residents

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha celebrat aquest matí la benvinguda oficial a la nova promoció de residents que s’han incorporat aquest any a la institució per a la seva formació durant un període de dos a quatre anys, en funció de l’especialitat. S’han integrat a l’IAS un total de 14 residents: 2 llevadores i 2 infermeres en salut mental que faran un cicle formatiu de dos anys; 3 metges residents de psiquiatria, 2 psicòlegs residents de psicologia clínica, i 5 residents de medicina familiar i comunitària en rotació hospitalària, amb una durada de quatre anys d’especialitat. Durant l’acte s’ha dut a terme el comiat dels quatre residents que han acabat la seva especialitat aquest curs, tres dels quals —dos psiquiatres i un psicòleg— es quedaran a treballar a l’IAS.

Han participat en l’acte, conduit per la cap de docència de l’IAS, Cristina Gisbert, les diferents direccions assistencials: Josep Costa, director mèdic d’Atenció Especialitzada; Claudi Camps, director assistencial de Salut Mental i Addiccions; Núria Batlle, directora infermera d’Atenció Especialitzada i la tutora hospitalària dels residents de família, Laia Guerrero. També han estat presents els tutors de les diferents especialitats. Els membres de la taula han posat l’accent en la formació més enllà del coneixement, en la pràctica de la medicina humanitzada i en el valors i l’esperit crític i reflexiu que els futurs especialistes “han de tenir per arribar a ser i crèixer com a professionals”, ha dit la doctora Gisbert.

Unitats docents multiprofessionals acreditades

L’IAS disposa de dues unitats docents Multiprofessionals per a la formació d’especialistes i col·labora amb universitats catalanes, especialment amb la Universitat de Girona, centres d’ensenyament i entitats de recerca d’arreu de Catalunya. L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, la Xarxa de Salut Mental va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria, l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics i l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental.

L’any 2007, l’Hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l’especialitat de llevadores, que depenien d’una Unitat Docent única per a tota Catalunya. El 2009 es va obtenir l’acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d’aleshores forma una promoció cada any de Metges de Família en rotació hospitalària i l’any 2014 el Ministeri va acreditar la Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia.

Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS més de 190 residents.

Més de 800 alumnes durant un curs lectiu

A banda de la formació sanitària especialitzada que duen a terme els residents que han triat l’IAS com a centre docent, la institució acull més de 700 estudiants en pràctiques  durant el curs acadèmic. Concretament, durant el curs lectiu 2017-2018 varen efectuar les pràctiques acadèmiques: 389 estudiants de medicina, 12 de psicologia, 38  de diferents màsters i postgraus, 258 estudiants d’infermeria, 23 de fisioteràpia, 2 estudiants ciències de l’activitat física i l’esport,  2 educadors socials, 4 treballadors socials, 7 estudiants de formació professional de grau superior i 29 de grau mitjà.

Fotografies per descarregar. Arxiu IAS.

Acte de Benvinguda als nous residents celebrat avui a la sala d'actes de l'Hospital Santa Caterina - Foto 1 - Foto 2

Els nous residents amb els seus tutors

 

IASGIRONA
Dimecres, 29 Maig 2019