Premi Carles Rahola de Comunicació a la Memòria de l'Institut d'Assistència Sanitària

La Memòria de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) 2018 ha estat guardonada directament amb els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, en la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional.

L'onzena edició dels premis Carles Rahola de Comunicació Local ha comptat amb un total de 69 treballs, elaborats per 82 autors. Avui s'han fet públics els finalistes que opten als diferents guardons en les set categories existents. Hi ha catorze treballs finalistes, a més del projecte que ha sortit guanyador directament com a millor iniciativa de comunicació institucional. Es tracta de la 'Memòria Institucional de l'any 2018' elaborada pel departament de comunicació de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) – segons el jurat – "un web amb contingut científic ben dissenyat i jeràrquicament ben ordenat", que explica "de manera directa i efectiva a la ciutadania i als professionals la història, la gestió, la docència i la recerca" d'aquesta institució.

Els Premis Carles Rahola, promoguts per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC-Gi), van néixer amb l’objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura. Actualment els Premis Carles Rahola de Comunicació Local es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional –ja sigui en formats tradicionals o en línia, i informació digital. Els premis estan dedicats a l’insigne periodista gironí i escrivent de la Diputació Carles Rahola, que va ser afusellat el 15 de març de 1939 per les tropes franquistes.

Al premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa n'han sortit tres finalistes. Irene Casellas per 'La lluna, un negoci astronòmic', publicat a 'La República'; David de Montserrat pel reportatge 'A Catalunya tenim una de les millors caques del món occidental', publicat a 'La Mira' i Miquel Riera per 'Tragèdia en la boira', publicat també a 'La República'. Pel que fa a l'apartat de ràdio, també hi ha tres candidats que opten a millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé):  Neus Asin, Pere Farjas i Manel Saiz, pel programa 'Cas tancat' de Ràdio Olot; Miquel Curanta i el seu equip de Ràdio Capital de l'Empordà pel 'Supermatí' i Fèlix Martín, Albert Requena, Maria Rovira, Sara Riera, Clara Jordan, Josep Plazas i Josep Lluís Blàzquez, de la delegació de Catalunya Ràdio a Girona, per l'especial de les eleccions municipals. En televisió opten al millor treball informatiu o divulgatiu Ester Bertran i Manoli Vargas pel documental 'El Monstre de Banyoles', emès al 'Sense Ficció' de TV3; Jordi Romero per 'AtrapaMozzzques', emès a Televisió de Girona i Sion Biurrun i Sara Segarra pel programa 'Matar el monstre', emès al 30 minuts de TV3.

La categoria de la fotografia el jurat ha elegit com a finalistes a David Borrat, per la fotografia 'Tsunami', difosa per l'agència Efe i publicada per diversos mitjans; a Carles Palacio, per la sèrie 'La Resposta' i a Glòria Sánchez, per la fotografia 'Spain, sit and talk'.

Finalment, dos candidats es disputen el premi a millor informació digital. Joan Carles Codolà per Cassà Digital (cassadigital.cat)  i Josep Lluís Vidal pel 'Podcast diari per WhatsApp' del digital laselva360. 

L'acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local tindrà lloc el dijous 20 de febrer, a les vuit del vespre, a l'Auditori de Girona. 

 

IASGIRONA
Divendres, 14 Febrer 2020