Els nous residents s’han incorporat avui oficialment a l’IAS

Els nous residents amb els seus tutors i les direccions de les línies assistencials als jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià després de l’acte oficial de benvinguda.

Les promocions de l’àmbit de la salut mental que han acabat la seva formació s’hi queden a treballar

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha celebrat aquest matí la benvinguda oficial a la nova promoció de residents que s’han incorporat aquest any a la institució per a la seva formació durant un període de dos a quatre anys, en funció de l’especialitat. S’han integrat a l’IAS un total de 14 residents: 2 llevadores que faran un cicle formatiu de dos anys; 3 metges residents de psiquiatria, 3 psicòlegs residents de psicologia clínica, i 6 residents de medicina familiar i comunitària en rotació hospitalària, amb una durada de quatre anys d’especialitat. Durant l’acte també s’ha dut a terme el comiat dels residents que han acabat la seva especialitat aquest curs. Concretament i en l’àmbit de la salut mental, els residents que han finalitzat la seva formació (3 psiquiatres, 1 psicòleg i 2 infermeres) han estat contractats per l’IAS per quedar-s’hi.

Han participat en l’acte de benvinguda, conduit per la cap de docència de l’IAS, Cristina Gisbert, les diferents direccions assistencials: Josep Costa, director mèdic d’Atenció Especialitzada; Claudi Camps, director assistencial de Salut Mental i Addiccions; Margarita de Castro, adjunta a la direcció de Salut Mental; Àngela Vilà, adjunta a la direcció infermera d’Atenció Especialitzada i la tutora hospitalària dels residents de família, Laia Guerrero. També han estat presents els tutors de les diferents especialitats. Després d’una exposició sobre la institució i les diferents línies assistencials i docents, els membres de la taula han subratllat la importància de ser flexibles i reflexius, de treballar amb una “mirada àmplia i transformadora de la realitat” i de tenir una gran capacitat de treball en equip i d’aprenentatge continuat per arribar a ser uns bons professionals.

A l’àmbit d’atenció primària de l’IAS, que depèn de la Unitat Docent de l’ICS Girona, aquest curs s’ha incorporat per primera vegada un resident de medicina família i comunitària a Cassà de la Selva, centre acreditat aquest any. També faran la seva rotació a l’Hospital Santa Caterina durant un temps 4 infermeres de medicina familiar i comunitària.

Unitats docents multiprofessionals acreditades

L’IAS disposa de dues unitats docents Multiprofessionals per a la formació d’especialistes i col·labora amb universitats catalanes, especialment amb la Universitat de Girona, centres d’ensenyament i entitats de recerca d’arreu de Catalunya. L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, la Xarxa de Salut Mental va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria, l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics i l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental.

L’any 2007, l’Hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l’especialitat de llevadores, que depenien d’una Unitat Docent única per a tota Catalunya. El 2009 es va obtenir l’acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d’aleshores forma una promoció cada any de Metges de Família en rotació hospitalària i l’any 2014 el Ministeri va acreditar la Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia.

Fotografies per descarregar.
Els nous residents amb els seus tutors i les direccions de les línies assistencials als jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià després de l’acte oficial de benvinguda.

Taula de benvinguda amb les diferents direccions d'atenció especialitzada i salut mental

Acte de benvinguda celebrat a la sala d'actes de l'Hospital Santa Caterina

 

IASGIRONA
Dimecres, 21 Juliol 2021