Dilluns 8 de novembre, nova campanya de donació de sang a l'Hospital Santa Caterina

Donació de sang del dilluns 4 d'octubre de 2021 a l'Hospital Santa Caterina

Com cada primer dilluns de cada mes, aquest proper dilluns 8 de novembre (el dilluns 1 era festiu amb campanya a Girona), l'Hospital Santa Caterina acollirà una nova campanya de donació de sang, de 9 a 14 hores, al vestíbul del centre. 

Segons informa el Banc de Sang, amb la progressiva reducció de les persones hospitalitzades per Covid-19, s’han incrementat les necessitats de sang en un 30% i les de plaquetes en un 5% donat que l'activitat dels centres sanitaris s'ha anat recuperant. Per això, els esforços del Banc de Sang se centren en mobilitzar la ciutadania per a que doni sang abans d’acabar l’any, uns mesos en què el fred i el mal temps no ajuda a facilitar la donació. 

Les campanyes de donació a l'Hospital Santa Caterina se situen en la col·laboració de l'Institut d'Assistència Sanitària amb el Banc de Sang, a través de la qual el primer dilluns de cada mes es fa una convocatòria a l'hospital del parc Hospitalari Martí i Julià.  

Qui pot donar?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Donar sang, un hàbit cívic

De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Abans de complir els 75 anys, més del 70% de la població necessitarà rebre sang o productes derivats.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació.

 

 

 

 

IASGIRONA
Dijous, 4 Novembre 2021