Simulacre d’incendi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Les persones evacuades s'han concretat en el punt de reunió d'emergència del parc
  • L’exercici ha consistit en un incendi en un despatx de l’àrea de Documentació i Arxiu a la planta baixa de l’edifici Mancomunitat 1
  • El simulacre, organitzat per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha posat a prova el Pla d’autoprotecció (PAU) del parc hospitalari Martí i Julià de Salt

L’edifici Mancomunitat 1 del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ha estat escenari aquest matí d’un simulacre d’incendi originat per un foc en un despatx de l’àrea de Documentació Mèdica i Arxiu a la planta baixa de l’edifici. S’han evacuat els treballadors d’aquesta àrea i també els treballadors dels despatxos del primer pis així com els assistents a un curs que es realitzava a l’aula de formació d’aquest mateix edifici. S’han confinat els usuaris de la Llar Residència la Maçana dins el centre fins a la finalització del simulacre.

El simulacre ha servit per comprovar l’operativitat del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt: practicar els temps de reacció dels treballadors al detectar l’emergència, els procediments d’actuació interns, els circuits d’avís a l’ajuda interna i externa i valorar el punt de trobada pels evacuats.

Un cop detectada i confirmada l’emergència pel personal de seguretat s’ha iniciat el protocol de les trucades internes al Cap d’Emergència i Cap d’Intervenció així com l’avís als equips d’ajuda externa amb les trucades al telèfon d’emergències 112, a la Policia Local de Salt i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat.

L’exercici s’ha realitzat amb mitjans interns. Hi han participat els membres de la Comissió d’Emergències de l’Institut d’Assistència Sanitària i delegats de prevenció per ajudar a fer l’observació. Els observadors s’han situat a les diferents plantes de l’edifici, a l’exterior i al centre de control del parc hospitalari amb l’objectiu de veure l’evolució del simulacre i la seqüència de les actuacions.

La Comissió d’Emergències de l’IAS agraeix la col·laboració de totes les persones que han participat en el simulacre.

 

 

IASGIRONA
Dijous, 18 Novembre 2021