El pintor Josep Niebla dóna una de les seves grans obres a l’Hospital Santa Caterina

Obra "Mar Meditarrània" del pintor Josep Niebla

El 19 de novembre, el prestigiós pintor Josep Niebla serà el convidat d’excepció i protagonista de la propera Aula CIMS, un espai de debat i reflexió creat en el marc del Projecte CIMS, d’aliances estratègiques entre l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l’Institut Català de la Salut a Girona (ICS-Girona), on es tracta i es visualitza la part més humana de les organitzacions sanitàries. En aquesta ocasió, l’Aula CIMS, en un acte obert a tota la ciutadania, es presenta amb el títol “El mar en la memòria” i estarà dedicada a la figura i l’obra de l’artista. Josep Niebla donarà a l’IAS a la cloenda de l’acte i en agraïment al tracte rebut a l’Hospital Santa Caterina la seva gran obra titulada “Mar Mediterrània”. La pintura és un quadre de grans dimensions que representa el mar agitat com a símbol del començament de la vida.

L’Aula CIMS tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Santa Caterina i començarà a les 13.30 hores amb una introducció del gerent d’ambdues institucions, el doctor Vicenç Martínez-Ibánez. L’acte continuarà amb la conferència “Pinzellades de l’obra de Josep Niebla”, a càrrec del doctor Secundí López-Pousa, coordinador de Neurologia ICS Girona-IAS i expert en art pictòric. Tot seguit, es farà la descoberta de l’obra donada pel pintor, que restarà exposada al vestíbul del centre.

Josep Niebla

Josep Niebla (Tetuan 1945) és un dels pintors més destacats del país. Actiu ininterrompudament des de fa més de 50 anys, compta amb una obra molt extensa i en constant evolució. Artista compromès socialment, trasllada a la seva pintura idees, emocions i sentiments, que ha sabut transmetre amb l’experimentació de diferents tècniques. Niebla ha estat mereixedor de nombrosos premis i ha realitzat unes 230 exposicions individuals i nombroses de col·lectives, en més de 18 països d’arreu del món. La seva sèrie “Arquitectura de la Memòria” és resultat de la plasmació a la tela dels seus viatges, a l’igual que la col·lecció “Àfrica en la memòria”, una sèrie de pintures realitzades a partir dels records, reals i ideals, del seu pas pel continent

Artista íntimament lligat al mar, i concretament al Mediterrani, ja de petit, amb tan sols deu anys va dibuixar “Mar de la Costa Brava”, inspirat per una fotografia d’un calendari que tenia a casa seva. A principis dels anys seixanta, la seva família es va traslladar a Catalunya, i ell més endavant, s’instal·la definitivament al Baix Empordà, tot i que va viure uns anys a Madrid. De l’enyorança del mar durant la seva estada a la capital en surt el seu primer quadre dedicat a aquest element de la natura, que pinta de memòria i esdevé l’inici de la coneguda sèrie d’obres “El Mar en la Memòria”. És precisament una de les grans pintures d’aquesta col·lecció que l’autor donarà a l’IAS el proper 19 de novembre. Es tracta d’obres amb una gran força expressiva: mars en calma de gran bellesa, o pintures de grans onades amb naufragis, mars poètics, i expressió, també de vegades, de denúncia social.

IASGIRONA
Divendres, 14 Novembre 2014