L’IAS celebrarà divendres la XX edició de les jornades esportives de Centres de Dia de Salut Mental

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) celebrarà el divendres 17 d’abril les Jornades Esportives de Centres de Dia de Salut Mental de les comarques gironines, que aquest any arriben a la seva vintena edició. L’esdeveniment, que tindrà lloc a la Ciutat Esportiva de Blanes, a partir de les 10.00 hores, bat record de participació amb més de 250 inscrits, entre participants, usuaris i professionals assistents. L’activitat, que forma part de les actuacions del calendari rehabilitador de les persones usuàries dels centres de dia, s’iniciarà amb un esmorzar de benvinguda als esportistes que donarà pas a una lligueta de futbol, bàsquet i ping pong. El programa també inclou una cursa d’orientació organitzada pels entorns de les instal·lacions esportives. El lliurament de trofeus als guanyadors de les competicions tindrà lloc a última hora del matí. La festa continuarà amb un dinar de germanor i ball.

A la jornada hi prendran part els Centres de Dia del Gironès, Alt Empordà, La Garrotxa, La Selva (Blanes i Santa Coloma de Farners), El Ripollès, Baix Empordà, el Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica del Parc Hospitalari Martí i Julià, i la Llar Residència La Maçana. Tots ells estaran recolzats per una representació institucional, amb el regidor d’esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos; i el conseller comarcal d’Esports de la Selva, Josep Fernández. Els acompanyaran diferents membres de la direcció de l’IAS.

Centres de dia de salut mental

Els Centres de Dia de Salut Mental són un servei de rehabilitació comunitària que ofereix atenció a les persones amb trastorns mentals severs on es treballa la rehabilitació i normalització personal, familiar i social de l’usuari. El centre de dia està dirigit a la rehabilitació psicosocial d’aquelles persones amb un cert grau d’autonomia i d’estabilitat, i que no presenten situacions de descompensació aguda. Es troben distribuïts per les diferents comarques gironines i són atesos per un conjunt de professionals format per terapeutes ocupacionals, monitors i auxiliars especialitzats en salut mental i treballadors familiars, que compten amb el suport de l’equip de psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials i diplomats en infermeria del centre de salut mental de referència, a cada comarca.

IASGIRONA
Dimecres, 15 Abril 2015