L'IAS dóna la benvinguda als nous residents

Benvinguda als nous residents de l'IAS

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) acollirà demà la nova promoció de residents que s’incorporen a la institució per a la seva formació durant un període de dos a quatre anys, en funció de l’especialitat. S’integren a l’organització un total de tretze residents: dos residents d’infermeria en salut mental i dos llevadores que faran un cicle formatiu de dos anys; tres metges residents de psiquiatria, un psicòleg resident de psicologia clínica, i cinc residents de medicina familiar i comunitària en rotació hospitalària, amb una durada de quatre anys d’especialitat. Durant l’acte es farà el comiat dels onze residents que acaben la seva especialitat aquest any.

L’acte de benvinguda se celebrarà a les 08.30 hores, a la sala de d’actes de l’Hospital Santa Caterina. Conduirà la benvinguda la doctora Cristina Gisbert, cap d’Estudis de l’IAS, i hi intervindran el director de Coneixement de l’IAS, Albert Barberà; el director de Centre de l’IAS, Miquel Carreras; el director assistencial de Salut Mental i Addiccions, Claudi Camps; la directora d’infermeria de l’Hospital Santa Caterina, Núria Batlle; l’adjunta a la direcció assistencial de salut mental, Margarita de Castro; i el tutor hospitalari dels residents de família, Esteban Gaitán Unitat docent multiprofessional en salut mental i obstetrícia

L’IAS està acreditat com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i d’Obstetrícia i Ginecologia per part del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

L’any 1996, l’organització va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria; l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics; l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental; l’any 2007 per a la docència de l’especialitat de llevadores, i al 2009, en Medicina Familiar i Comunitària en rotació hospitalària.

La diversitat de dispositius de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions ha permès oferir, durant tots aquests anys, una formació completa en què els residents poden desenvolupar la seva especialitat, tant en l’àmbit hospitalari com en el comunitari. En la mateixa línia, la formació dels metges de família es porta a terme a tots els dispositius hospitalaris de l’Hospital Santa Caterina; i la formació de llevadores residents als serveis hospitalaris i d’atenció primària.

Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS un total 120 professionals (28 MIRS en psiquiatria, 11 en medicina familiar i comunitària, 17 en psicologia, 46 residents en infermeria en salut mental i 18 llevadores).

IASGIRONA
Dimarts, 26 Maig 2015