Premien un projecte que vol facilitar el seguiment de les constants vitals de nadons prematurs en un programa d'hospitalització domiciliària

El Projecte NoaH, desenvolupat conjuntament entre l'IDIBGI i la UdG, ha rebut el Segon Premi al Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca

El segon Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en el qual han participat tots els hospitals de l’ICS i centres de recerca catalans acreditats per l’Instituto de Salud Carlos III i la xarxa ITEMAS, ja té guanyadors, els noms dels quals es van donar a conèixer en l’acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc el 10 de juliol passat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Entre els premiats, cal destacar el segon lloc en la categoria de Pràctiques Assistencials que ha aconseguit el projecte “Neonatologist at Home (NoaH – Telemonitorització de nadons prematurs”, liderat per Albert Pla i desenvolupat conjuntament entre el Grup d’Endocrinologia Pediàtrica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i el Grup d’Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents de la Universitat de Girona (UdG).

L’objectiu d’aquest projecte, que ha rebut 2.500 euros, és facilitar el seguiment de nadons prematurs sota un programa d’hospitalització domiciliària mitjançant els avenços que proporciona la tecnologia mòbil i la intel·ligència artificial. L’aplicació NoaH amb els sensors sense fils permet mesurar les constants del nadó i recollir la informació clínicament rellevant proporcionada pels pares.

En aquesta segona edició del concurs s’han presentat 67 projectes, 44 derivats de la pràctica assistencial i 23 de la recerca biomèdica. Als projectes han treballat 234 professionals provinents de 13 hospitals i 22 centres de recerca, universitat i fundacions.

L’IDIBGI, que té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta, es va crear el juliol de 2005 amb la finalitat de promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’àmbit de les comarques de Girona. Amb aquest objectiu, aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut Català de la Salut a Girona.

IASGIRONA
Dimecres, 15 Juliol 2015