L’IAS organitza dimecres una jornada de portes obertes per als futurs residents

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) durà a terme dimecres la jornada de portes per explicar a futurs residents la docència que s’imparteix a la institució per a la formació d’especialistes en psiquiatria (MIR), psicologia clínica (PIR), infermeria especialitzada en salut mental, llevadores i metges de família en rotació hospitalària. Durant la jornada, que començarà a les 13.30 hores a la sala d’actes de l’Hospital Caterina, s’oferirà als assistents informació acurada dels plans formatius, una visió global del funcionament de l’IAS i com es du a terme la integració dels MIR, a més de tenir un primer contacte directe amb la cap d’Estudis, els membres de la Comissió de Docència i els actuals residents.

L’oferta docent de l’IAS per a aquest curs 2016-2017 és de 13 places (3 de psiquiatria, 1 de psicologia clínica, 2 d’infermeria en salut mental, 2 de llevadores i 5 de metges de família en rotació a l’Hospital Santa Caterina).

Unitats docents multiprofessionals acreditades

L’IAS disposa de diferents unitats docents per a la formació d’especialistes i té conveni de col•laboració amb universitats, centres d’ensenyament i entitats de recerca a tot Catalunya. L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, l’organització ja va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria; l’any 1998, per a la formació de Psicòlegs Clínics; l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental; l’any 2007 per impartir l’especialitat de llevadores, i el 2009 es va obtenir l’acreditació hospitalària per a la formació de residents. Des d’aleshores es forma una promoció cada any de  metges de família en rotació hospitalària. Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS més de cent professionals.

Peu de foto: Carlos Arias (dreta), resident d’infemeria en salut metal de primer any durant la sessió seguiment amb el coordinador de l’Hospital de Dia de Salut Mental d’Adults, Enrique García (esquerra).

IASGIRONA
Dilluns, 4 Abril 2016